REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Staţia de sortare a deşeurilor din Ovidiu, la stadiul de PLAN! Acum se construieşte drumul de acces

Staţia de sortare a deşeurilor din Ovidiu, la stadiul de PLAN! Acum se construieşte drumul de acces

Replica API 21 aprilie 2017 | 00:00 229

Situația deșeurilor din județul Constanța a fost, cel puțin în ultimii ani, în atenția autorităților locale. Printr-un proiect aflat în implementare s-a dorit realizarea mai multor stații de sortare și depozite ecologice. Una de tipul tratare mecano-biologică se dorea a fi ridicată în orașul Ovidiu. Din păcate, momentan, se dorește construirea drumului de acces către zona unde aceasta va fi amplasată. Ceea ce este îngrijorător este că termenul limită al proiectului este sfârșitul acestui an.

Celebra stație de sortare de Ovidiu rămâne în continuare la stadiul de plan. Asta după ce abia în decursul acestei luni, CJC a depus un memoriu de prezentare privind “Proiectare și execuție a drumurilor de acces la obiectivele nou construite în localitatea Ovidiu”. Drumul de tip „drum de exploatare” va fi realizat pentru accesul utilajelor si mijloacelor de transport ce deserveste obiectivul. În acest scop s-au adoptat soluții de refacere a părții carosabile, a acostamentelor, introducerea unor șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și evacuarea acestora în emisari prin podețe noi tubulare.

“Drumul urmează să se construiască pentru stația și TMB-ul de la Ovidiu care urmează să se construiască, sunt încă în procedură. Stația de la Ovidiu a fost trecută pe noile fonduri. Ambele sunt investiții ale CJC conform proiectului de Management integrat al deșeurilor în județul Constanța care a început prin închiderea a cinci gropi neconforme. Este o investiție destul de mare. La Deleni și la Hârșova sunt stații de transfer, la Tortomanu avem un depozit și o stație de sortare și tratare mecanico-biologică deja construite și acum urmează să se realizeze și cea de la Ovidiu.

Toate acestea vor deservi întreg județul”, a precizat Ovidiu Chirca, purtătorul de cuvând al CJC. Amintim că proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța” are ca perioadă de implementare 17.02.2014-31.12.2017, iar parteneri sunt Consiliul Județean Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Dobrogea” - ADI Dobrogea. Valoarea întregului proiect 249.631.354 lei cu TVA din care contribuție netă a CJC 1.727.312 lei.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde ati luat poza ? Pe tot drumul pana la viitoarea Statie de sortare nu ai sa vezi aceste mormane de gunoi ? Vreti sa atrageti atenti dar mai rau faceti cu astfel de practici.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108