REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Statutul partidului, un mister pentru membrii Comisiei de Statut din PDL Constanţa

Statutul partidului, un mister pentru membrii Comisiei de Statut din PDL Constanţa

Replica API 16 noiembrie 2011 | 00:00 116

Maximă de la Maxim: presa ar trebui să stea de vorbă cu doamna Dorina

Maximă de la Maxim: presa ar trebui să stea de vorbă cu doamna Dorina

Care este diferenţa între un june care lipeşte afişe pentru partid şi un membru al respectabilei Comisii Judeţene de Etică, Statut şi Litigii din PDL Constanţa? Nici una! Sau poate doar diferenţa că cel care lipeşte afişe trăieşte cu speranţa că vreodată şefii îl vor recompensa pentru efort şi îl vor avansa în "grad", în timp ce membrii CJSEL s-au consolat deja cu ideea că nu există în calculele mai-marilor din organizaţie. Comisia care se presupune că tranşează probleme legate de etică, de statut, contestaţii etc. ne-a trimis ieri să luăm un punct de vedere oficial cu privire la soarta preşedintelui organizaţiei municipale de la... cancelaria organizaţiei judeţene!

Amintim că alegerile pentru desemnarea conducerii organizaţiei municipale a PDL Constanţa s-au desfăşurat în data de 5 noiembrie. A fost declarată câştigătoare a funcţiei de preşedinte Maria Stavrositu, însă rezultatul a fost contestat de Florian Constantin. Pentru restul de funcţii în sală nu a mai existat cvorum, aşa încât preşedintele organizaţiei judeţene, Christian Gigi Chiru a precizat că alegerile vor fi reluate sâmbătă, 19 noiembrie. Până atunci, se spera într-o soluţionare a contestaţiei depuse de Constantin, membrii CJSEL anunţând că se întrunesc ba sâmbătă (12 noiembrie), ba luni, ba marţi (adică ieri). Ca şi luni, nici ieri nu a existat cvorum, preşedintele CJSEL, Alexandru Maxim declarând că asta e situaţia, iar cu privire la continuarea alegerilor fără tranşarea contestaţiei depusă de Constantin, el s-a eschivat să dea un răspuns ferm: se poate continua sau există iarăşi riscul unor contestaţii. Evident că există iarăşi riscul unor contestaţii privind maniera de derulare a alegerilor, amuzant este însă faptul că pentru mai multe relaţii care să ne lămurească în acest sens Maxim ne-a trimis să stăm de vorbă cu reprezentanţii Cancelariei organizaţiei judeţene ori cu preşedintele organizaţiei, fiindcă lui aşa i s-a spus: nu mai are voie să facă declaraţii. Ce înseamnă însă "cancelaria" organizaţiei? Ei bine, nimic! Conform pedelistul Mihai Petre, în statutul partidului nu se face referire la o funcţie de cancelar al organizaţiei judeţene. Totuşi, pentru binele organizaţiei, a existat un cancelar (exemplu: Constantin Avătavului care era prezent zilnic la sediul de partid pentru a prelua probleme, telefoane etc.), dar în momentul de faţă nu există decât... "doamna Dorina, secretara de la partid". În fine, un alt membru al CJSEL, Daniel Boanfă, ne-a declarat că habar nu are de ce nu s-a întrunit comisia. Facem precizarea că din comisie fac partru persoane deocamdată - ar fi făcut parte şi Cristina Brânzoi, dar momentan postul ei este "liber". Cel direct interesat să i se răspundă ceva la contestaţia depusă, Florian Constantin a declarat: "Există 20 de zile la dispoziţie pentru ca CJSEL să răspundă. Mai e timp, dar cine îşi asumă răspunderea să continue alegerile de la municipiu fără un preşedinte corect ales? Dacă se întâmplă aşa, e problema cui îşi asumă responsabilitatea. Eu însă aştept să se producă respectarea statutului şi regulamentului PDL". Chestionat pe această temă, actualul preşedinte al organizaţiei judeţene, Christian Gigi Chiru a spus că nu este nici o problemă dacă se continuă alegerile, chiar dacă CJSEL nu dă un verdict pe tema preşedintelui de la municipiu. Fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, senatorul Mircea Banias îl contrazice însă: "Nu este în regulă. Cine prezidează alegerile, cine este preşedintele organizaţiei municipale?".

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108