REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Stavrositu insistă: e preşedinte la municipiu, cu sau fără cvorum!

Stavrositu insistă: e preşedinte la municipiu, cu sau fără cvorum!

Replica API 25 iunie 2012 | 00:00 98

Chiru, despre convocarea CCL-ului: "nu mă interesează ce adunări de familie face Stavrositu"

Chiru, despre convocarea CCL-ului: "nu mă interesează ce adunări de familie face Stavrositu"

Maria Stavrositu vrea cu orice preţ să rămână la Conducerea Organizaţiei Municipale a PDL, deşi Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene, a dizolvat Biroul Permanent Local (BPL) şi a demis-o din funcţia de preşedinte. Astfel, deputatul s-a ţinut de cuvânt şi a convocat duminică, la Casa de Cultură, Consiliul de Coordonare Locală (CCL) pentru ca membrii de partid să hotărască soarta BPL pentru că, spune Stavrositu, este singura instituţie abilitată să ia decizii cu privire la organizaţia municipală.

"Conform statutului, articolului 24 al partidului, instituţia care are dreptul să ia decizii este Consiliul de coordonare Locală. De ce e atât de greu să citeşti statutul? Pentru că nu vor să-l respecte sau pentru că nu este interes să se lucreze după reguli, şi atunci creează abuzuri, tensiuni care pot degenera în conflicte. Noi am ales calea dialogului, comunicării oficiale şi informale şi calea respectării procedurilor din statut", a spus Maria Stavrositu, făcând referire la Christian Gigi Chiru. Deputatul Maria Stavrositu susţine că a întâmpinat dificultăţi în momentul în care a vrut să-şi depună contestaţia la Biroul Permanent Judeţean (BPJ) privind înlăturarea sa din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa. Aceasta susţine că a fost nevoită să apeleze la un executor judecătoresc, pentru a-şi putea înregistra contestaţia la BPJ. Tot Stavrositu a mai precizat că deciziiile BPJ sunt lovite de nulitate din trei motive: lipsa unei convocări statutare, lipsa de cvorum şi injusteţea şi caracterul nestatutar pe fond. "Este ca şi cum mi-aş dori eu acum să-l demit pe primarul Constanţei sau Guvernul Românei. Sigur că ne-am dori acest lucru, pentru că că guvernul, având un caracter demagog, nu poate să aducă bunăstare şi siguranţă acestei societăţi. Dar, pe de altă parte, trebuie să ne păstrăm celibralismul şi să lucrăm după carte", a spus Stavrositu. La CCL al PDL Constanţa au fost prezenţi doar 117 delegaţi, iar unii dintre ei au şi părăsit sala. "Nu se pot lua decizii aşa pentru că sunt 117 membri în sală. Ţin să precizez că membri ai Biroului Permanent Judeţean nu au luat decizii fără cvorum. Îmi pare rău că se ceartă doi lideri. Asta este, ne-am luat o palmă politică, dar mergem mai departe", a strigat Ionuţ Anghel, care alături de alţi colegi, a părăsit sala. Cu toate acestea, a fost votat Biroul Permanent Local cu 160 de voturi, şi, teoretic, şi preşedinta Organizaţiei Municipale a PDL. Spunem teoretic pentru că Maria Stavrositu a ajuns la concluzia că, dacă BPL a fost ales cu majoritate de voturi, implicit, a fost... "votat" şi al doilea subiect al ordinii de zi, şi anume susţinerea preşedintei. La finalul şedinţei, a fost ales şi vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PDL, deşi acest punct nu s-a aflat pe ordinea de zi. Cristian Tănase a fost ales cu... 160 de voturi, 2 împotrivă şi 4 abţineri. Din câte se poate observa, numărul voturilor este mai mare faţă de numărul celor aflaţi în sală, însă "misterul" nu a fost momentan lămurit de cea care susţine că este în continuare preşedinte la organizaţia municipală - şi anume Maria Stavrositu. De cealaltă parte, Christian Gigi Chiru, liderul de la judeţ, a subliniat că Maria Stavrositu nu mai este preşedinte la municipiu. "Nu vreau să comentez declaraţiile ei şi nici nu mă interesează ce adunări de familie face Stavrositu".

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108