REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ştefan Mihu, semnal de alarmă pe seama fenomenului 'zombie'

Ştefan Mihu, semnal de alarmă pe seama fenomenului 'zombie'

Replica API 12 martie 2019 | 01:07 564

În ședința Senatului din 11.03 senatorul Ștefan Mihu a adresat o întrebare doamnelor Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății și Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale. Senatorul social-democrat atrage atenția asupra unei probleme îngrijorătoare care a luat amploare în țara noastră: fenomenul “zombie”.

“Mass-media a semnalat frecvent, în ultima perioadă, multiplicarea îngrijorătoare a unui fenomen deosebit de periculos cauzat de traficul de droguri, cunoscut și sub numele de fenomenul 'zombie'!

Este vorba de tineri, de multe ori de vârsta școlară, aflați în spațiul public, în incapacitate fizică și mentală avansată, incapabili să răspundă chiar și la cele mai simple întrebari cu privire la propria persoană, consecință directă a consumului de droguri.

În plus, nu de puține ori, din ignoranță sau teribilism, aceste victime tragice ale consumului de droguri recurg și la consumul de alcool, ceea ce poate avea urmări devastatoare asupra propriei sănătăți, cu prognostic medical sumbru.

Firește, la nivelul marilor orașe și municipiilor reședințe de județ, există centre de tratament, recuperare și consiliere în domeniu, multe dintre ele realizate cu fonduri europene, iar intervențiile personalului specializat se efectuează cu titlu gratuit.

Cu toate acestea, consider că eficiența acțiunilor de combatere a consumului de droguri, ar trebui să includă - dincolo de contracararea deținerii, promovării și comercializării lor, respectiv de tratarea cazurilor grave în instituțiile și centrele medicale specializate - demersuri considerabil intensificate de informare și prevenire a populației afectate, inclusiv prin intermediul mass-media și, nu în ultimul rând, al instituțiilor de învățământ, publice sau private, de toate gradele, începând cu primele cicluri școlare.

Față de cele de mai sus, vă rog să mă informați, în legătură cu măsurile concrete deja adoptate sau avute în vedere la nivelul instituțiilor conduse de dumneavoastră în ceea ce privește mai buna corelare a eforturilor pe acest palier, precum și referitor la o mai bună informare, conștientizare și educare a populației, privind efectele dezastruoase ale acestui flagel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, la smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroarre!! Smecherii iti rad si azi in fata sit e fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la lidl gara Bl a 5; Rozelor R14; N3 bis bl G cek bank cinematograf pescarus; Callatis MG29 - 31.etc, etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo
0
0
un prost mai mare nu exista.ce masuri cind tara piere sub domnia prostilor
1
0
trebuie luate masuri este adevarat acest fenomen nu este ingrijorator este alarmant ...noaptea si ziua sunt grupuri de elevi de care iti este mila...ca dl Mihu nu trebuia sa fie unde este ...asta este altceva ...totdeauna s-a strecurat ptr interesele personale o stie un oras ...
2
0
Hopa... Omul cu hemoroizi din cauza vietii sedentare de muiere la birou a inceput sa se priceapa si la problemele consumului de substante interzise... Stai mah prostule in banca ta...!
1
0
Spitale gogule, spitale.lasa drogatii in pace ca incepi sa ssemeni cu ei
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108