REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Stela Halichidis: 'Numărul cazurilor de Hepatită A este în continuă creștere!'

Stela Halichidis: 'Numărul cazurilor de Hepatită A este în continuă creștere!'

Replica API 18 decembrie 2019 | 01:09 501

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa,

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa,

Peste 300 de persoane au fost diagnosticate cu hepatită, în ultimele trei luni, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Cel puțin jumătate dintre pacienti sunt copii, conform conducerii unităţii medicale.

În Constanța se observă o creștere a cazurilor de hepatită A, mai ales în rândul copiilor iar legat de acest subiect reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase recomandă părinților să aibă grijă de igiena celor mici.

”Sunt mulți care vin cu hepatita A la noi în spital. În noiembrie au fost 53 de internări majoritatea la copii iar dacă este să comparăm luna decembrie cu luna trecută, pot spune că numărul internărilor până la acest moment este aproape același. Este clar că acest fenomen este în creștere pentru că mai sunt și cei care au luat contact cu persoanele bolnave însă noi îi sfătuim să se vaccineze pentru a evita neplăcerile”, a transmis Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Trebuie menționat și faptul că au fost sesizate și cazuri la unitățile de învățământ din Constanța, însă fără a fi vorba de o epidemie. Reprezentanții spitalului au transmis că și în momentul de față la spital încă vin persoane care au intrat în contact cu cei infectați. În ceea ce privește numărul cazurilor înregistrate, medicii spun că aproximativ 300 de cazuri de hepatită A au fost înregistrate din luna septembrie până acum. Alte cazuri destul de frecvente care ajung la Spitalul de Boli Infecțioase mai sunt și gripele sau enterocolitele. În momentul de față, în ceea ce privește gripa, în spital sunt 3 cazuri internate dintre care 2 la adulti și un copil.

Având în vedere faptul că persoanele infectate cu hepatita A trebuie sa fie internate cel puțin 10 zile, spitalul se aglomerează. „Din cele 220 paturi pe care le avem, la momentul actual doar unul sau două mai sunt libere. Spitalul funcționează la capacitate maximă. Noi le recomandăm celor care iau contact cu cei diagnosticați să se vaccineze cât mai curând. Perioada de incubatie la hepatita A este de una sau două luni așa că efectele îmbolnăvirii nu se văd imediat” a mai adăugat Stela Halichidis.

Medicii au mai subliniat și faptul că dacă a existat un caz de hepatită A în familie, toți membrii acesteia trebuie să își facă analizele, acestea fiind reluate după ce virusul a trecut.

Ce este Hepatita A?

Hepatită A, numită și hepatită infecțioasă sau hepatită virală de tip A, este o inflamație a ficatului cauzată de virusul hepatitei A. În general, hepatită A este o boală cu o evoluție îndelungată, în medie de 1-2 luni. Perioada de incubație a virusului variază, de regulă, între două și șase săptămâni, timp în care boală rămâne asimptomatică. Așadar, există riscul ca o persoană infectată să transmită boală anturajului, fără să știe că este contagioasă. Primele semne ale hepatitei A sunt similare cu cele ale unei gripe obișnuite, cu febra, astenie marcată, cefalee și stare de curbatură. Nu există un tratament medicamentos pentru hepatită A. Fiind o infecție virală, virusul A este eliminat de organism prin propriile mecanisme de apărare. De cele mai multe ori, ficatul se vindecă în mod complet după o luna sau două de repaus și alimentație echilibrată.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Succes dna Meneger daca raminea la conducere fecala RUGINA SORIN treaba era decalotata si acum.Succes tineti-o tot asa.
1
0
De ce mai faceti reportaje daca NU va intereseaza si cauza ? Atunci apare scuza elementelor nepermise ...rusine
1
0
Super ok asa dna meneger.Daca si daca raminea la coducere fecala molusca euglena vede Rugina Sorin treaba era decalotata daaa.Succes dna meneger si mai rariti consultaiile execrabilului de la cab de la intrare.Stiti dvs care.Nu o minca pe 6guri.
2
0
Ca si nr.toaletelor publice ....in crestere
0
0
Cauza: de fapt nu se pune ,are caractere nepermise !
3
0
Exact asta avem noi in Romania - repaos si alimentatie echilibrata! Si scoala obligatorie unde sa se poate infecta copiii in voie!
0
0
taiati salariile uriase si nejustificate ale medicilor si dati legea ori la stat ori la privat cat mai repede
5
0
Mihai Sorin suna la usa ISJ. Deschide Codreanu Alina si spune: Buna ziua, ce doriti? Fraierul raspunde: Buna, sunt Sorin si am venit s-o sug. Condreanu intreaba: S-O CE? Fraierul raspunde: SORIN!
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108