REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Stolojan, despre acordul cu FMI: Se pune o cruce şi se spune "odihnească-se în pace acordul cu FMI"

Stolojan, despre acordul cu FMI: Se pune o cruce şi se spune "odihnească-se în pace acordul cu FMI"

Replica API 17 iunie 2013 | 00:00 206

Europarlamentarul PDL Theodor Stojan a declarat, duminică, despre actualul acord cu FMI, că acesta este "mort" şi i se va pune "o cruce" cu menţiunea "odihnească-se în pace acordul cu FMI", principala problemă fiind legată de arieratele locale. "FMI va închide acest acord, acordul e deja mort, practic el a fost extins cu trei luni de zile - după cum ştiţi - deci este un acord care nu mai are absolut nicio semnificaţie nici pentru FMI, nici pentru România. Închiderea însă a acordului, să zicem în termeni amicali, să mă exprim aşa, este binevenită şi pentru România şi pentru FMI. (...) Agitaţia mediatică a liderilor USL nu are nimic comun cu munca practică ca lucrurile să se întâmple. Cred că FMI, la sfârşitul acestei luni, va închide acordul şi va trece cu vederea că o serie de angajamente luate de guvernul actual sunt de fapt îndeplinite în mod artificial", a spus europarlamentarul PDL. Stolojan a precizat că modul în care s-au îndeplinit unele dintre angajamentale cu FMI, precum situaţia arieratelor autorităţilor locale, este unul superficial. El a menţionat că inclusiv FMI va fi bucuros să pună punct unui acord care nu a mers "atât de bine".

Europarlamentarul a fost întrebat de ce crede că preşedintele Traian Băsescu ar fi trecut cu vederea problema arieratelor în declaraţiile făcute. "Nu cred că a trecut-o...nu s-a referit la ea. Ea a fost prezentă foarte mult, a fost dezbătută în ultimele zile, nu s-a referit la ea. Nu ştiu de ce nu s-a referit. Acordul se va încheia şi va fi o chestie din asta, amiabilă, ca şi cum pui o cruce la...odihnească-se în pace acordul cu FMI, asta e la sfârşit", a spus Stolojan. Totodată, europarlamentarul PDL a precizat că este necesar să fie încheiat un nou acord cu FMI pentru perioada de până în 2016, de preferat unul preventiv. Guvernul a ratat mai mult de jumătate dintre angajamentele asumate în negocierile cu FMI, inclusiv ţinta arieratelor, dar solicită derogări din partea instituţiei financiare astfel încât Consiliul Director, care se va reuni la 26 iunie, să accepte închiderea cu succes a acordului. România a îndeplinit, conform scrisorii de intenţie transmise de Guvern către FMI în această săptămână, înainte de ultima evaluare a acordului în board-ul Fondului, şi obţinută de MEDIAFAX, doar două dintre cele cinci criterii de performanţă cantitative şi tot două dintre cele cinci ţinte indicative stabilite pentru finele lunii decembrie 2012, fiind ratate criteriul de performanţă privind activele externe nete ale Băncii Naţionale a României, cel privind soldul bugetului general consolidat şi cel privind arieratele bugetului de stat.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108