REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

STRÂNS de GÂT cu CABLU TV pentru că NU învăța BINE!

STRÂNS de GÂT cu CABLU TV pentru că NU învăța BINE!

Replica API 15 iulie 2020 | 00:00 1489

Un individ şi-a agresat fiul vitreg, în vârstă de 11 ani, pentru că acesta nu învăţa bine la şcoală. Astfel, inculpatul şi-a lovit fiul vitreg în mai multe rânduri folosind un băț, o lansetă sau palmele, mama copilului fiind martoră la aceste atrocităţi.

Ce a declarat mama copilului

Conform declaraţiilor mamei copilului, de când este căsătorită cu inculpatul, acesta i-a agresat copilul de mai multe ori, inculpatul fiind violent (inclusiv cu ea) și în momentele în care consumă alcool, dar și atunci când este treaz, amintindu-și că l-a mai lovit pe minor și în urmă cu o lună, însă nu a vrut să îl reclame pentru că a considerat oportun să îi mai dea o șansă. Referitor la incidentul incriminat, a declarat că, fiind sub influența alcoolului, numitul N.T., văzându-l pe minor murdar de pastă de pix, s-a enervat și și-a adus aminte că minorul nu are rezultate bune la școală și că se mișcă prea încet, a început să îl lovească, l-a trântit la podea, l-a călcat cu talpa pe față, apoi a luat un cablu de televizor, i l-a înfășurat în jurul gâtului și a început să strângă, moment în care martora a declarat că a intervenit pentru a-l apăra pe copil. Inculpatul a împins-o, însă minorul a scăpat și a fugit, ulterior acesta refugiindu-se în curtea unei vecine.

Declaraţiile inculpatului

N.T. a declarat faptul că este căsătorit cu mama minorului, însă minorul nu își face temele și nu îl mai ascultă de ceva vreme, mai precis de când acesta este la școală. Inculpatul a declarat că, anterior incidentului, l-a mai lovit pe minor o singură dată cu o carte în cap, iar în seara incidentului, au cumpărat un bidon de 2,5 litri de bere din centrul satului și au mers acasă, unde au început să gătească împreună, în acest timp bând împreună din berea cumpărată. Inculpatul a recunoscut că, spre miezul nopții s-a îmbătat și a observat că minorul avea pe picior o pată de cerneală, despre care a crezut că este un tatuaj, drept pentru care a considerat oportun să îi aplice o palmă peste față, însă nu își amintește să îl fi trântit pe minor la pământ și nici să îl fi strâns de gât cu vreun cablu. Inculpatul a mai declarat că, într-adevăr, a doua zi a observat că minorul avea un ochi vânăt și că regretă fapta săvârșită.

Motivarea instanţei

Instanţa a reţinut că inculpatul a săvârșit fapta cu intenție directă, acesta prevăzând pericolul pe care acțiunea sa îl reprezintă și a urmărit producerea lui. Trebuie avută în vedere și vârsta persoanei vătămate, respectiv 11 ani la data suferirii agresiunii fizice, faptul că inculpatul este cunoscut ca fiind consumator de alcool (fără a se cunoaște frecvența cu care acesta consumă), precum și faptul că nu este prima dată când minorul este agresat fizic de inculpat, toate acestea conducând la concluzia că minorului nu i se poate asigura o dezvoltare fizică, intelectuală și morală corespunzătoare, fiind astfel în pericol alături de inculpat.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum ai acceptat, tu mama, stiind ca a fost agresat de acest nemernic? Bun te-ai casatorit cu el dar la atingerea de fiul tau cum ai acceptat- nu esti mama-de-as decadea din drepturi, te consider mai vinovata decat acest nemernic. Bunicilor unde ati fost in accest timp?
2
0
La ce bun mai sta femeia cu tortionarul ala? Vieti irosite.
5
0
parintii trebuie sa inteleaga cu copilul invata cat poate, daca atata poate nu ai cum sa-l faci sa poata mai mult, nu tine doar de vointa ci mai mult de nivelul de inteligenta, puterea mintii ca si puterea muschilor, fiecare ridica dupa muschii pe care-i are, sunt altii care pot ridica si peste 100kg, si altii care nu pot ridica nici 10kg.Deci daca copilul poate sa ridice doar 10kg, de ce-i ceri sa poata sa ridice mai mult?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108