REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Străzile din comuna Corbu, în plan de reabilitare

Străzile din comuna Corbu, în plan de reabilitare

Replica API 23 decembrie 2016 | 00:54 348

Primăria comunei Corbu a depus recent un memoriu de prezentare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constată în vederea obţinerii autorizaţiei pentru proiectul “Reamenajarea şi modernizarea străzilor din intravilanul comunei Corbu, judeţul Constanţa – etapă ÎI”. Amenajările propuse constau în mai multe etape. Amenajarea străzilor din localitatea Corbu se face pe străzile Şcolii, Bisericii, Lăstunului, Ioan Stanei, Morii. Străzile vor fi amenajate astfel încât circulaţia pe acestea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi de confort. Se va amenaja partea carosabilă conform standardelor şi normativelor în vigoare, respectând totodată avizele şi acordurile obţinute în acest sens. Drumurile se vor asfalta, asigurându-se un sistem rutier conform expertizei tehnice efectuate.

Pentru asigurarea scurgerii apelor din zona drumului se vor realiza şanţuri trapezoidale protejate cu beton turnat monolit. În vederea asigurării accesului la locuinţele riveranilor se vor realiza traversări ale şanţului cu ajutorul unor tuburi riflate din PEID. La intersecţiile străzilor se vor prevedea tuburi riflate – acolo unde este cazul – pentru asigurarea continuităţii şanţurilor şi a scurgerii apelor pluviale. Obiectivul general al proiectului îl constituie asigurarea desfăşurării circulaţiei rutiere şi pietonale în condiţii de siguranţă şi confort pe tot parcursul anului, prevenirea afectării riveranilor de apele meteorice căzute pe suprafaţă drumurilor şi nu în ultimul rând dezvoltarea turismului în zona prin asigurarea unor cai de acces moderne la spaţiile de cazare, la obiectivele din zona, la instituţiile publice, etc.

Iată lucrările propuse și fazele proiectului

Se propune amenajarea străzilor prin realizarea unui sistem rutier capabil să suporte încărcările traficului şi să le transmită terenului de fundare fără că în complexul rutier să se producă fisuri sau deformaţii cu caracter permanent. Totodată se vor realiza şi pante longitudinale şi transversale care să permită descărcarea apelor meteorice de pe partea carosabilă spre şanţuri. De asemenea, proiectul cuprinde realizarea şanţurilor betonate pentru scurgerea apelor din zona drumurilor spre zonele depresionare, realizarea podeţelor din tuburi riflate pentru asigurarea continuităţii şanţurilor şi realizarea trotuarelor asfaltate acolo lăţimea amplasamentului permite acest lucru.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108