REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Studenţii de la Universităţile de Artă şi Arhitectură vor înfrumuseţa oraşul Constanţa

Studenţii de la Universităţile de Artă şi Arhitectură vor înfrumuseţa oraşul Constanţa

Replica API 26 martie 2016 | 01:06 309

Proiect în parteneriat cu tinerii

Proiect în parteneriat cu tinerii

Viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, s-a întâlnit vineri, 23 martie, cu studenţii de la Universităţile de Artă, Arhitectură şi nu numai, pentru a discuta despre planurile acestora de a înfrumuseţa 25 de intersecţii, parcuri şi scuaruri din oraş. Acesta nu este primul proiect derulat de Primăria Constanţa în parteneriat cu tinerii. Anul trecut s-a realizat inclusiv schimbarea înfăţişării unui vaporaş din localitate. Anul acesta se vor a se realiza schimbări la nivelul mai multor parcuri şi intersecţii, până la deschiderea sezonului estival.

Evenimentul a fost deschis de către viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău: „Vreau ca prin voi să facem un oraş mai frumos şi ca unele relaţii îmbătrânite să întinerească. Vreau ca peste câţiva ani voi să fiţi viitorii clasici”, le-a transmis Făgădău studenţilor. La întâlnire au luat parte 10 studenţi de la Universitatea de Ahitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti şi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, respectiv George Gabriel Marin, Cătălin Florin Dumitrache, Ioan Mitu, Florin Valentin Tănase, Lucian Ghiţă, Zeca Luciana, Daniela Filip, Andreea Luminiţa Balcan, Marina Badea şi Clara Ştefania Oprea. Coordonatorul acestui proiect va fi asistent dr. urb. Sebastian Guţă, membrul fondator al Asociaţiei Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România. „Anul trecut am schimbat faţa unei nave. Anul acesta vrem să facem acelaşi lucru cu celelalte nave, care să-şi schimbe look-ul până de zilele oraşului. Lucrările vizează şi zonele care înainte erau verzi şi la care acum oamenii se uită ca la nişte locuri în care se pot petrece accidente. Nu sunt multe oraşe cu vechimea Constanţei şi cu la fel de multe probleme, şi sper că vom reuşi să le rezolvăm cu ajutorul acestor tineri”, a declarat Făgădău. Coordonatorul proiectului a precizat că până pe 26 martie, la prânz, el împreună cu studenţii, vor să viziteze toate siturile din oraş şi să alcătuiască un releveu pentru fiecare: „În maxim 2 săptămâni, proiectele vor fi gata, urmând să vedem cât de repede se vor implementa. Vă promitem că vă oferim altceva”, a precizat Sebastian Guţă, coordonatorul proiectului.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108