REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Studenţii şagunişti POT ALTFEL. Fără canabis!

Studenţii şagunişti POT ALTFEL. Fără canabis!

Replica API 15 noiembrie 2017 | 01:06 422

Luni, 14 noiembrie, la Universitatea „Andrei Şaguna” (UAŞ), studenţii au participat la o sesiune de informare şi educare în cadrul Campaniei Naţionale de prevenire a consumului de canabis, ce se desfăşoară sub numele şi hashtag-ul POT ALTFEL.

Inspectorul Cosmin Guriţă, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a găsit un public foarte receptiv la UAŞ, unde le-a înfăţişat cu elocvenţă tinerilor care sunt efectele medicale, psihologice şi sociale ale consumului de canabis.

Campania va fi implementată până la 31 iulie 2018 şi este fundamentată pe studii naționale care relevă o creştere semnificativă a consumului de canabis. Finaţarea este asigurată prin Programul naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2015-2018.

Universitatea „Andrei Şaguna” este cu atât mai deschisă pentru participarea activă la această campanie, cu cât problema dezbătută constituie obiect de cercetare al specialiştilor noştri, adus în atenţia publicului în numeroasele conferinţe organizate de Facultatea de Psiho-Sociologie, în special în cadrul simpozionului „Tentaţie şi dependenţă”, desfăşurat cu câţiva ani în urmă. Plecând de la realitatea dramatică a proliferării dependenţelor de diverse substanţe, un colectiv ştiinţific, alcătuit din academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, rector de onoare al UAŞ, profesorii universitari Cristian Adrian Papari, Aurel Papari, Ioan Bradu Iamandescu şi lectorul universitar Georgeta Camelia Cozaru, a realizat o lucrare de mare anvergură intitulată „Tentaţie şi dependenţă” (lucrarea a dat titlul simpozionului). Publicată la Editura Fundaţiei „Andrei Şaguna”, cartea analizează dimensiunile consumului de droguri, implicaţiile etico-sociale ale acestuia, cadrul normativ al toxicomaniei şi tipurile de tratamente preventive şi curative.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luni a fost 13 noiembrie nu 14. Noroc ca nu pun niciun pret pe informatiile voastre.
2
0
Cred ca e o greseala, aceasta universitate nu mai exista, din lipsa de studenti s-a inchis
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108