REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Studiu: Aerul poluat accelerează răspândirea noului coronavirus

Studiu: Aerul poluat accelerează răspândirea noului coronavirus

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 891

Există o relație directă între aerul poluat și coronavirus, ceea ce poate însemna că combaterea poluării aerului va fi o parte crucială în eliminăriea virusului, scrie BBC, citat de stirileprotv.ro.

Cerul senin albastru a putut fi din nou vizibil în marile metrolpole ale lumii datorită interdicțiilor de circulație impuse în urma răspândirii pandemiei de coronavirus. Este o schimbare binevenită pentru mulți, nu în ultimul rând pentru că poluarea ucide în jur de 4,2 milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an.

Cercetătorii din SUA construiesc o ipoteză care sugerează că poluarea aerului a înrăutățit semnificativ focarul de Covid-19 și a dus la mai multe decese decât nivelul de poluare ar fi fost unul redus. Pe lângă faptul că predispune persoanele care au trăit în poluare zeci de ani, oamenii de știință au sugerat, de asemenea, că particulele de poluare ale aerului pot acționa ca vehicule pentru transmisia virală.

Aceste noi descoperiri ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care guvernele aleg să relaxeze măsurile de distanțare socială și nu numai, în următoarele luni. Deoarece oamenii de știință spun că îmbunătățirea calității aerului ar putea juca un rol important în depășirea pandemiei.

Un studiu recent arată că înumulțirea particulelor fine, cunoscute sub denumirea de PM2.5, au avut un efect supradimensionat în SUA. O creștere de doar 1 microgram pe metru cub a corespuns unei creșteri cu 15% a deceselor Covid-19, potrivit cercetărilor, conduse de Xiao Wu și Rachel Nethery de la Universitatea Harvard T.H. și Școala Chan de sănătate publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate Ioane, ei se vor plimba la aer curat si vor lua prime pentru ca-i periculos rau sa te iei la tranta cu virusul prin tufisuri.Cea mai misto meserie din Romania... MILITIAN sau mai bine zis trantor.
1
0
De 1 Mai militienii sadici si cei asimilati lor se vor plimba prin padurile patriei,prin parcuri si pe plaja ca sa adune bani la buget cu forta iar prostii de romani stau in case sau merg pe bulevard sa ii gazeze masinile de parca virsusul ar sta ascuns prin parcuri si paduri dupa tufisuri gata sa sara in carca oamenilor ca sa muste din ei.Prin parcuri ai mai mult spatiu sa ocolesti alti oameni decat pe strazile inguste si supermarket-uri.Dar daca ne conduce o armata de idioti nu ne putem astepta la nimic bun din partea lor.Suntem turma lor pe care o mana cum vor ei.Oare cand ne vom destepta?
2
0
Apropos de poluare ,in cartierul ANDA masoara cineva ? Azi dimineata un aer greu irespirabil ,probabil de la cosurile CET ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108