REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Studiu: Hidroxiclorochina nu are efecte benefice asupra sănătăţii şi provoacă mai multe decese în cazul bolnavilor de Covid-19

Studiu: Hidroxiclorochina nu are efecte benefice asupra sănătăţii şi provoacă mai multe decese în cazul bolnavilor de Covid-19

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 1028

FOTO: Getty Images

Bolnavii de coronavirus cărora li s-a administrat hidroxiclorochină, un tratament lăudat şi promovat de preşedintele american Donald Trump, au avut nevoie în continuare de ventilatoare mecanice, iar rata de decese în rândul acestora a fost mai mare comparativ cu bolnavii cărora nu li s-a administrat acest medicament, conform unui studiu realizat în SUA în centrele medicale ale US Veteran Health Administration, informează CNN, citat de digi24.ro.

Cercetarea s-a făcut pe un număr de 368 de pacienţi. 97 dintre aceştia au luat hidroxiclorochină, iar rata mortalităţii în cazul acestora a fost de 27,8%. Pentru restul de 158 de pacienţi, cărora nu li s-a administrat acest tratament, s-a înregistrat o mortalitate de 11,4%.

„S-a înregistrat o rată mai crescută a mortalităţii în cazul pacienţilor trataţi cu hidroxiclorochină. Acest lucru ne arată cât de important este să aşteptăm rezultatele studiilor clinice pe termen lung, înainte de distribuţia, pe scară largă, a unor astfel de medicamente”, se arată în studiu.

În plus, cercetătorii au aflat că tratamentul cu hidroxiclorochină, indiferent că e administrat separat sau în combinaţie cu azitromicina, nu ameliorează starea de sănătate a unui bolnav de Covid-19 şi nici nu îl ajută pe acesta să respire fără ventilator mecanic.

Hidroxiclorochina este un medicament folosit în tratamentul malariei. Preşedintele american Donald Trump a promovat insistent acest tratament în lupta contra coronavirusului, pe care l-a catalogat drept unul „decisiv” şi „extrem de promiţător”.

Tratamentul cu hidroxiclorochină, folosit şi în România

Conform unui studiu similar, realizat în Franţa, timp de două zile s-a administrat hidroxiclorochină la jumătate din 181 de bolnavi de Covid-19, care aveau pneumonie şi necesitau ventilare mecanică. La final, nu s-a înregistrat nicio diferenţă semnificativă între cele două grupuri, în privinţa ratei mortalităţii. Opt pacienţi au fost chiar nevoiţi să întrerupă tratamentul cu hidroxiclorochină, după ce au început să aibă probleme cu inima.

Hidroxiclorochina va fi produsă inclusiv în România. Recent, directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a afirmat că fabrica va putea produce în curând 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să se producă peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil, un medicament folosit în tratarea malariei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vindeca HIV si Cancer este o combinatie de medicamente pe care ELITA PEDOFILA adica Gates,Obama,Clinton's,TOATE ORGANIZATIILE de tip Salvati plozii si copiii altor care sunt retele mascate ale traficului de minori,se intinde mizeria pana la BUCKINGHAM ,Prince Andrew mare interes mare pe Insula lui Epstein,asociat facea si profit!TOATE ACESTEA CURAND IN PRESA INTERNATIONALA!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108