REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA - Şeful Tesla: Funcţia de pilot automat nu era activată la maşina implicată într-un accident în Texas

SUA - Şeful Tesla: Funcţia de pilot automat nu era activată la maşina implicată într-un accident în Texas

Replica API 21 aprilie 2021 | 00:00 838

După ce doi bărbaţi au murit în accidentul unei maşini Tesla despre care poliţia spune că nu era condusă de nimeni, şeful companiei, Elon Musk, a declarat că vehiculul nu avea activat sistemul de pilot automat, conform primelor informaţii, relatează DPA, citată de Agerpres.

"Înregistrările de date recuperate până acum arată că funcţia de pilot automat nu era activată", a scris luni Musk pe Twitter, în prima reacţie a campaniei la accidentul produs sâmbătă în Texas.

Poliţia a transmis că, pe baza investigaţiilor preliminare, este "sigură în proporţie de 99,9%" că nu se afla nimeni la volan, conform Wall Street Journal.

Unul dintre bărbaţi a fost descoperit pe locul din dreapta faţă, iar celălalt, pe bancheta din spate. Maşina a ieşit de pe şosea, s-a izbit într-un copac şi a luat foc după impact.

Anchetatori specializaţi în accidente ai Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) s-au deplasat luni la locul tragediei.

Poliţia a recunoscut de la început că este neclar dacă funcţia de asistenţă la condus era activată la momentul accidentului.

Tesla ar trebui să aibă datele pentru a clarifica acest lucru - în alte accidente, compania a putut să specifice exact cu câte secunde înainte de impact a fost mişcat volanul.

În postarea sa de pe Twitter, Musk a evidenţiat faptul că şoseaua pe care circula maşina nu avea linii de demarcaţie, de care sistemul are nevoie pentru a se activa.

Recomandările oficiale ale Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920