REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SUA suspectează Turcia de crime de război în Siria

SUA suspectează Turcia de crime de război în Siria

Replica API 13 octombrie 2019 | 00:00 261

Forţele turce par să fi comis crime de război în cursul operațiunii militare din Siria, a declarat Mark Esper, secretarul Apărării de la Washington, care a precizat că SUA pregătesc retragerea tuturor trupelor americane din nordul Siriei, informează postul CBS News. SUA și Turcia sunt membri NATO.

"Așa se pare, dacă este adevărată, ar fi crime de război", a afirmat Esper la postul CBS News, după ce jurnalista Margaret Brennan, gazda emisiunii Face the Nation, a relatat despre înregistrări ce prezintă presupuse execuții sumare comise de forțele turce în nordul Siriei.

"Este o situație groaznică acolo, o situație cauzată de turci. În pofida opoziției noastre, au decis să întreprindă această incursiune", a completat Esper.

Oficialul a confirmat, de asemenea, că toți cei aproximativ 1.000 de militari americani aflați în nordul Siriei vor fi evacuați, afirmând că este vorba de o "retragere deliberată" cu scopul de a proteja forțele SUA.

Decizia de retragere completă din nordul Siriei vine la doar câteva zile după ce președintele SUA, Donald Trump, a ordonat evacuarea trupelor americane din zonele vizate de ofensiva turcă împotriva Forțele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde și arabe.

"În ultimele 24 de ore, am aflat că [turcii] intenționează să-și extindă ofensiva mai departe spre sud decât se planificase inițial, și spre vest", a spus Esper.

"Am aflat, de asemenea, în ultimele 24 de ore că ... SDF caută să ajungă la o înțelegere cu sirienii și rușii pentru a contraataca împotriva turcilor în nord", a adăugat oficialul american.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au reusit sa-i enerveze pe turci. S-a incins taratza in ei si erau convinsi ca americanii le vor tine spatele. Acum, s-au trezit pe cont propriu, cu rahatul pana la urechi. Life.
2
0
Nu intereseaza. Turcia isi vede de imperiul otoman din mintea lui Erdogan. Mai are surprize sa ne arate. Turcia nu e de neglijat. Ca intotdeuna in istorie.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108