REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Subprefectul Ersun Anefi, despre voluntariatul din Constanţa: “Trebuie schimbată mentalitatea”

Subprefectul Ersun Anefi, despre voluntariatul din Constanţa: “Trebuie schimbată mentalitatea”

Replica API 18 iulie 2015 | 00:00 195

Prezent la o conferinţă de presă, organizată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Constanţa, vineri, 17 iulie anul curent, subprefectul Ersun Anefi a ţinut să precizeze că judeţul Constanţa are o problemă în ceea ce priveşte voluntarii şi anume că tinerii nu prea se înghesuie să ia parte la astfel de activităţi, motiv pentru care această mentalitate trebuie schimbată. În plus, subprefectul a adăugat că nu s-a drogat niciodată şi nici nu are de gând s-o facă.

„În baza strategiei naţionale, Instituţia Prefectului, printr-o hotărâre a Colegiului prefectural, a adoptat Strategia judeţeană de prevenire a consumului de droguri. Instituţiile îşi fac treaba la momentul acesta, ştiu exact ceea ce trebuie să facă, dar există şi componenta pe care nu puteam s-o acoperim, aceea că avem nevoie de sprijinul voluntarilor. Acum două săptămâni am fost la deschiderea unei investiţii realizate prin contribuţia unui manager irlandez, pe linia de asistenţă socială. Erau foarte mulţi tineri, care veniseră din Irlanda să ajute populaţia noastră, pe cei cu dizabilităţi. Atunci m-am gândit că de ce, printre irlandezi, nu avem voluntari români. Este problemă pe care trebuie să învăţăm s-o acoperim. Sunt convins că trebuie schimbată puţin şi mentalitatea. Acest lucru putem să-l facem prin dumneavoastră, cei care sunteţi aici şi care ne puteţi ajuta să schimbăm această mentalitate. Dă foarte bine la CV, să ştiţi, o activitate de genul acesta, mai ales în afară”, a spus subprefectul, care a completat că şi el a făcut voluntariat. „Aş vrea să vă spun o mică confidenţă: nu am terminat facultatea de foarte mult timp, după cum vă daţi seama. Am făcut şi eu voluntariat în timpul facultăţii şi chiar mi-a prins foarte bine. Am fost în diverse asociaţii studenţeşti, am fost şi în afară cu aceste organizaţii şi mi-a prins bine. Vă recomand să faceţi voluntariat. Revenind la acţiunile de combatere a drogurilor, vă spun că nu am consumat niciodată şi nici nu am de gând, dar am făcut alte lucruri: în primul rând, foarte mult sport. Vă recomand şi vouă”, a mai spus Ersun Anefi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108