REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sudori trimisi la moarte, pe o barja incarcata cu petrol

Sudori trimisi la moarte, pe o barja incarcata cu petrol

Replica API 25 ianuarie 2011 | 00:00 162

A fost descoperit motivul exploziei de pe nava apartinand Navrom Galati

A fost descoperit motivul exploziei de pe nava apartinand Navrom Galati

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa au descoperit noi amănunte privind producerea exploziei de duminică seara, în Dana 90 din portul Constanţa. "Explozia s-a produs la bordul tribord I al barjei. Pe fundul tancului barjei s-a descoperit o cantitate importantă de produs petrolier, care nu avea ce căuta acolo. În momentul sudării s-au format vapori care au provocat explozia. Ancheta de cercetare a fost preluată şi de Autoritatea Navală Română, de Parchet şi Poliţie, pentru a stabili ce căuta acel produs petrolier în tancul barjei", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Marian Becheanu, inspector şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa.

În ceea ce priveşte societatea Nav Consult SRL, la care sunt angajaţi cei doi muncitori răniţi, sudorul Constantin Florian, de 59 de ani, şi lăcătuşul Marian Gheorghiu, de 43 de ani, aceasta nu avea nevoie de autorizaţie specială pentru activitatea pe care o desfăşura. "Societatea nu avea nevoie de autorizaţie specială pentru această activitate, de reparaţii barje, pentru că muncitorii lucrau cu aparatul de sudură şi nu cu aparatul cu autogen. Mai mult, în barjă nu trebuia să fie acel produs petrolier", a mai spus Marian Becheanu. În ceea ce priveşte starea de sănătate a muncitorilor răniţi de deflagraţie, aceştia sunt, deocamdată, în afara oricărui pericol. "Pacientul de 59 de ani (sudorul Constantin Florian - n.r.) este internat la Reanimare, dar este stabil şi conştient. A suferit politraumatisme, fracturi la membre inferioare, claviculă, traumatism de coloană, traumatism cranio-cerebral acut închis, traumatism de torace. I-a fost pus un guler cervical. Şi pacientul de 43 de ani (lăcătuşul Marian Gheorghiu - n.r.) are fracturi la oasele mici ale ambelor membre inferioare (degete şi călcâi). El va fi mâine (marţi - n.r) operat", a precizat pentru cotidianul "Replica", Liliana Tuţă, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Reamintim că duminică seara, o explozie puternică s-a produs în Dana 90, în timp ce doi muncitori efectuau reparaţii de întreţinere la barja nr. 744, care aparţine societăţii Navrom Galaţi SA. Doi angajaţi ai societăţii Nav Consult SRL, sudorul Constantin Florian, de 59 de ani, şi lăcătuşul Marian Gheorghiu, de 43 de ani, făceau reparaţii la unul din tancurile barjei. Când unul dintre ei a pornit aparatul de sudat s-a produs o explozie. În urma deflagraţiei, cei doi muncitori au fost aruncaţi la bordul împingătorului Cibin, care acorda asistenţă şi care aparţine aceleiaşi societăţi Navrom Galaţi SA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108