REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Suntem pregătiţi şi pentru varianta ieşirii de la guvernare"

"Suntem pregătiţi şi pentru varianta ieşirii de la guvernare"

Replica API 20 februarie 2014 | 00:00 131

USL, încă o săptămână de criză şi ultimatumuri. Deputatul Mihai Lupu:

USL, încă o săptămână de criză şi ultimatumuri. Deputatul Mihai Lupu:

Liberalii se îndreaptă cu paşi repezi spre ieşirea de la Guvernare. Informaţia vehiculată încă de anul trecut, prezentată ca atare de cotidianul "Replica" de Constanţa şi luată în derâdere de anumiţi liberali, care nu credeau că PSD are nevoie "doar de votul pentru buget şi anumite legi", începe să se materializeze. Prin urmare, liberalii au început să se replieze, cu toate că există, pe plan local, strângeri de inimă pentru posturile în care PNL şi-a pus oameni sau pentru soarta primarilor.

În cursul zilei de ieri, preşedintele PNL Crin Antonescu a transmis un nou "ultimatum" partenerului de Guvernare, PSD. Antonescu a declarat că luni seară sau marţi va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de legitimitate", şi căruia liberalii îi vor cere demisia. De cealaltă parte, preşedintele PSD şi totodată premier al României, Victor Ponta, a dat de înţeles că el a făcut deja "mai mulţi paşi înapoi", din dorinţa de a se sfârşi această criză din USL. În cursul serii de ieri, Biroul de presă al Guvernului a transmis şi un comunicat de presă, prin care s-a precizat că: "Pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discuţie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL". Iar deciziile interne ale PNL vizează, printre altele, şi numirea lui Klaus Iohannis pe postul de ministru la Interne, dar şi de vicepremier.

Mai departe, întrucât Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au prezentat demisiile, Victor Ponta a preluat conducerea interimară a Ministerului Finanţelor Publice, în timp ce Constantin Niţă a preluat conducerea interimară de la Economie, fapt menţionat şi în comunicatul Guvernului, dar atestat şi de Monitorul Oficial al României.

În aşteptarea deciziei de luni, când expiră ultimatumul lui Antonescu, liberalii constănţeni spun că sunt pregătiţi şi pentru o eventuală ieşire de la Guvernare. "Aşteptăm răspunsul premierului. Dacă nu pune miniştri PNL, ieşim de la Guvernare, ne dă afară USD de la Guvernare", a spus deputatul PNL Mihai Lupu. Potrivit constănţeanului, PSD nu s-a comportat tocmai fair-play cu partenerii liberali, dovadă şi faptul că ministerele conduse de liberali au devenit "lipsite de substanţă": "La Finanţe nu mai există bugetul, a fost preluat şi Transgaz şi Transelectrica, la Transporturi nu mai sunt drumurile...". "Suntem pregătiţi şi pentru varianta ieşirii de la guvernare. PNL este un partid matur, la europarlamentare vom merge singuri, la prezidenţiale avem candidat", a spus deputatul Lupu.

Ce reproşează liberalul social-democraţilor? Faptul că nu sunt respectate proiectele de guvernare cu care USL a pornit la drum atunci când a fost creată această uniune, dar şi "trăznăile" care pun Guvernul într-o lumină urâtă, cum ar fi "amnistierea, votul de acum câteva zile pentru ridicarea imunităţii unui parlamentar cercetat...". Dovada că PSD nu este tocmai corect în relaţia cu PNL o reprezintă şi amânarea deciziei privind numirea unui prefect de Constanţa. Liberalii au formulat o propunere - Silviu Coşa, însă nici în şedinţa de Guvern de ieri nu a fost discutat subiectul, fapt care readuce în atenţie varianta vehiculată de acum o săptămână, cum că pentru Prefectura Constanţa este pregătit un om de la UNPR. "Dacă era voinţă, exista ordinul de numire. Poate că există o dorinţă ca USL să nu mai existe", a mai conchis Mihai Lupu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108