REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sunteţi mulţumiţi de felul cum se circulă în Constanţa? Sunt sincronizate semafoarele sau e HAOS?

Sunteţi mulţumiţi de felul cum se circulă în Constanţa? Sunt sincronizate semafoarele sau e HAOS?

Replica API 14 mai 2018 | 00:32 659

Cum se circulă în Constanţa? Mulţi ar răspunde: prost! Modificările în trafic nu par a aduce o îmbunătăţire şi, să nu uităm: vine vara, aglomeraţia va fi şi mai mare! „Prea multe străzi cu sens unic şi prea mare haosul la semafoare” – este un comentariu des întâlnit. De cealaltă parte, administraţia locală susţine că se depun eforturi în vederea fluidizării traficului. Reprezentanţii Confort Urban anunţau, anul trecut, un proiect pilot, în vederea colectării unor date ale traficului rutier cu ajutorul unor senzori montaţi în asfalt, la intrare, în municipiul Constanţa.

„Este un proiect pilot, făcut cu o firmă de specialitate. Au fost montaţi senzori în asfalt, care colectează date despre trafic, iar ulterior, timpii de semaforizare să fie corelaţi cu traficul rutier. Vorbim despre o semaforizare inteligentă. Senzorii au fost montaţi doar la intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu, la ieşire din municipiul Constanţa”, declarau, anul trecut, reprezentanţii Confort Urban. Datele au fost colectate de senzori pe parcursul a 30-40 de zile. Asta se petrecea anul trecut, aşa că vine firesc întrebarea: simţiţi vreo diferenţă pe bulevardele Tomis şi Aurel Vlaicu? Sunteţi mulţumiţi?

Din categoria celor care nu sunt mulţumiţi de haosul din traficul constănţean (de pe toate străzile, nu doar pe Tomis şi Aurel Vlaicu), un constănţean a propus următoarea comparaţie: semaforizarea din Timişoara! „Dacă prindeai verde, parcurgeai tot oraşul în câteva minute numai pe verde. Erau corelate perfect! În Constanţa zici că se vrea acest haos, să stai la semafor la coadă în neştire, să pierz toată ziua…”, a comentat constănţeanul.

A.C.

Spre comparaţie, VIDEO din traficul de la Timişoara:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ca esti prost mai strigi si in gura mare!
0
0
cand urci de la poarta 1 spre Piata Ovidiu ai cedeaza trecerea si tb sa opresti in panta, care s fost boul care a gandit-o asa????
2
1
haos in tot orasul.
4
0
Corelate bre, nu sincronizate
0
3
permiteti virajul la stinga in bratianu zona 2 cocosi si vechea trecere de pietoni va rog e oportuna cererea
1
1
Cronometre la semafoare nu avem, dar bine ca avem inimioare, cand si cand.
5
0
Fagadau ..un dobitoc si el si gasca care il sustine adica Dobre cu fiul si cu ginerele
6
0
Cronometrele de la semafoare sunt imperios necesare pt. un trafic fluent.Cu aceste cronometre te poti sincroniza perfect, primaria sa le monteze la Absolut toate semafoarele.
6
1
Haos in ct in fata garii oporcrie
8
1
La multe semafoare nu te poti uita ca ba sunt in spatele tau ba deasupra ta si stai sa te chiorasti la cel de pietoni sau astepti sa te clacsoneze cel din spate! Cel mai bine trebuiesc puse sus dar dupa intersectie
8
1
Astia n-au fost in stare sa repare cronometrele. S-au stricat si le-au oprit de tot. Senzori in asfalt? Vrajeala. Intre Tomis-Soveja si Tomis-A. Vlaicu, pe sensul spre Ovidiu, poti sa faci si 30 de minute vara, la ore de varf - adica 09-11 si 17-19. Se face coada de la intersectia cu A Vlaicu pana sus, la OMV-ul de la Sucevei. Au facut sens la Lidl 4-5, e haos acolo. Se intinde coada de masini pana la semaforul de la int cu Pandurului. Infrastructura gandita cu curul. I-a frecat grija sa aiba Lidl vad, nu le-a pasat ca gatuie traficul. Oare cat a fost spaga?
11
1
Cronometru la semafor este foarte bun,ce prost le-a scos ?
7
3
Introduceti secundare la semafoare. Cel mai bun lucru era sa fie aceste secundare. Refaceti soselele ca sunt pline de gropi si de canalizari. Intersectia de la delfinariu reganditi-o in sensul ca sa fie verde separat la cele 4 directii ca altfel de pe banda 2 toti fac stanga si se produc accidente. Sincronizati semafoarele ca in marile orase, ai prins verde la 50km ai verde peste tot daca mergi inainte. Reganditi tot traficul ca e varza. La Cora puneti semafoare inteligente
5
3
Capatana si bitan fac semaforizarea cum stiu ei. Adica foarte prost.
3
8
Continuati sa construiti blocuri in mijlocul orasului si pe arterele principale si vom avea un blocaj total Nu suntem in stare sa facem sosele si parcari dar continuim sa construim blocuri ceea ce face sa blocam drumurile existente. De ce nu construim in exteriorul orasului ? Ce sa mai spunem de tirurile care circula in tot orasul in timpul zilei sau de autobuzele RATC si maxi taxi care opresc in mijlocul sensului de mers formand blocaje
17
2
cu parere de rau cred ca tot ce se intampla-adica lucrurile negative,sunt fapte cu premeditare,din rea-vointa NU din prostie.ca un om care a facut scoala de soferi in 1998,mi se pare ca este act de terorism sa scoti cronometrele de la semafoare.fie vrei ca militia sa aiba posibilitate sa dea maximum de amenzi fie vrei sa dai de lucru la urgenta S.J.sau amandoua.cel mai imputit "oras"a ajuns Constanta,si-mi pare rau,fiind nascut aici.
15
3
Inteleg ca de semafoare se ocupa Confort Urban. Acum ceva timp directorul Andrei Florin a spus ca vor desfiinta toate semafoarele cu cronometru pentru ca se produc accidente. La cat este de destept, nu ma surprinde . Au o armata de angajati pentru semafoare si marcaje. Este haos total. De ce-i platim? Sunt din banii nostri. Nimeni nu-i verifica?
17
4
haos? putin spus.
13
2
O panarama de oras pacat
15
2
sunt un ratat ce a ajuns primar si imi bat joc de voi prostilor. dar eu sunt prostul suprem
12
3
Constanta...orasul de la malul marii unde nu exista primar sau alesi care sa faca ceva, ci doar interesul personal al acestora. Primarul semneaza tot felul de avize de constructii in centrul orasului sau intre blocuri si vine si da vina pe fostii....de la care el a invatat, s-a scolit si le conduce politica. Rusine!!!!
17
2
E bine domle. Ca in India.
24
2
Eliminarea sensurilor giratorii
15
10
aia de la primarie care le au reglat sunt niste handikapati, la ion ratiu, trocadero, dacia pietonii nau timp sa treca si invers, sa dea boala in tehnicienii primariei sau daca s de cir culatie...
17
2
In primul rand trebuie civilizat transportul in comun. Introducerea sensurilor unice si limitarea vitezei la 30km pe strazi, stradute si alei. Eliminarea sensurilor unice. Semaforizarea trecerilor de pietoni. Introducerea taxei de parcare in zonele aglomerate. Haosul de azi trebuie descurajat. Sanatatea noastra este mult mai importanta decat comoditatea si nesimtirea multora. Ai bani si iti permiti nu te opreste nimeni sa te folosesti de masina personala.
16
6
Da , suntem foarte multumiti . Constanta este un exemplu pentru alte orase , chiar zilele trecute o delegatie din Copenhaga a venit sa capete experienta in Constanta , vor sa implementeze si acolo strategiile de fluidizare a traficului din Constanta .
15
15
Constanta este de cacat, clar. Primarul.... Care primar?
30
3
ce intrebare utopica , Constanta e o cocina , e haos peste tot nu numai in circulatie. Un oras asfixiat de cocalari , manelisti , curve , constructii ilegale , gunoaie etc etc etc scapat din mana de autoritati de cel putin 20 de ani
38
2
Constanta nu poate fi numit oras simplu treziti-va si deschideti ochii mari !
33
3
Vrem cronometrele inapoi la semafoare. Pe noi, cetatenii, ne-a intrebat Fagadau ceva?! Sau el zboara cu elicopterul, nu e sofer? Nu ne mai putem lua marja de siguranta sa trecem de semafor, ba prindem si galben! Nu mai zic in calitate de pieton pe o artera principala, nu apuci sa treci ca se face rosu. Cu cronometrul stiam cat timp ne ramane. Alte orase se civilizeaza, la noi ca la nimeni. In loc sa evoluam, mai rau e. Ce primar e asta? Mai indrazneste sa iasa in oras fara sa fie linsat?
40
6
Cronometrele de la semafoare sunt imperios necesare pt. un trafic fluent.Cu aceste cronometre te poti sincroniza perfect, primaria sa le monteze la Absolut toate semafoarele.
40
4
Nu am vazut oras cu sosele mai proaste ca in Constanta, si nu ma refer la stradute, fie intelegem ca nu se poate sa fie drept peste tot, dar omule aici vorbim de bulevarde pline de gauri de canalizare lasate sau prea ridicate care in unele cazuri, te obliga sa calci 30 cm linia continua pentru a nu iti rupe masina in ele. Acum sa vina baietii destepti si sa zica, ca mergem ca nebunii cu viteza mare, ca daca mergeam cu 50 nu era asa grav. Ei bine, nu mi se pare normal sa mergi pe artere principale a le orasului si sa dai numai in guri de canalizare prost facute.
53
2
Semafoarele se sincronizeaza la 50kmh, daca calci pedala prinzi rosu la urnatorul
27
9
Este vis traficul. Semafoare nesincronizate, stai ca prostu la 5 semafoare pe bulevarde principale, cronometre desfiintate de treci pe galben fara sa vrei, giratorii prost gandite -cora-, treceri de pietoni unde stai minute intregi -tomis 3-, zone unde rupi masina de la asfalt prost chiar si la 20kmh -bd tomis spre ovidiu si invers la tomis 3-, etc. Dar bine ca au asfaltat intrarea in mamaia.
29
5
Nu este o idee buna sa se sincronizeze semafoarele de la toate intersectiile de pe un bulevard, pe motiv ca soferii ar fi tentati sa calce si mai mult acceleratia ca sa prinda verdele pana la capat. Ganditi-va ce s-ar intampla daca in acel moment vor fi pietoni pe treceri, in timp ce nebunii ar vrea sa ajunga de la satul de vacanta la gara in 5 minute
7
30
Haos haos...
23
3
Sa ma anuntati si pe mine cand gasiti un carcotas multumit!
8
22
Daca ar respecta codul rutier s-ar circul mult mai bine. Dar cand bizonii parcheaza fix in intersectie sau pe banda 1 la semafor nu ai ce sa mai corelezi!!!
32
2
Fagadau va spune ca e mai bine asa, ca e mai rustic, ca si in cazul dalelor sparte la fiecare metru din centrul vechi. Ce asteptari aveti de la golanii astia ? Sa fiti sanatosi cu grijile voastre pentru o viata sociala mai buna. E epoca furatului din orice, nu intereseaza pe nimeni optimizarea. Cronometrele din intersectii, o chestie extrem de buna, au disparut si faadau a spus ca nu le mai pune pentru ca se produc accidente. Cat de retardat sa fii sa poti afirma asa ceva ? Sau au disparut ca nu mai erau o vaca de muls...
33
3
Haos la Boema, haos la Delfinariu etc. Primaria nu vede. De acolo nu se percepe malai
34
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108