REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Supă care accelerează metabolismul și face pielea mai frumoasă

Supă care accelerează metabolismul și face pielea mai frumoasă

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:00 1391

Un metabolism accelerat nu numai că îți oferă mai multă energie, însă te ajută să îți menții și silueta. Apă fierbinte cu lămâie accelerează procesul de digestie, dar stimulează și metabolismul. Totodată, lămâia este o sursă extraordinară de vitamina C, iar pielea ta are de câștigat de pe urmă acesteia, căpătând o strălucire aparte.

Feniculul, pe de altă parte, este o sursă bogată de fibre, potasiu, acid folic și vitamina B6, ceea ce înseamnă că și el accelerează metabolismul, dar ajută în același și la încurajarea procesului fiziologic normal de eliminare a toxinelor din organism, scrie doc.ro.

Feniculul are o mulțime de alte beneficii pentru sănătatea organismului nostru, printre care: remedierea anemiei, ameliorarea indigestiei, tratarea constipației, tratarea diareei, întărirea sistemului imunitar precum și reglarea ciclului menstrual.

O supă pe baza de lămâie și fenicul este ideală mai ales acum, în sezonul cald, pentru metabolism, dar și pentru frumusețea pielii. Ușor de preparat, nutritivă și fără multe calorii, supă cu lămâie și fenicul trebuie încercată!

Pentru a prepară această supă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 linguri de ulei de măsline

1 ceapă mărunțită

1 cățel de usturoi

1 bulb de fenicul mărunțit

2 litri de apă

1 linguriță de sare

1 ardei roșu mărunțit

coajă rasă de la o lămâie

coajă rasă și zeamă de la o portocală

¼ cană de mărar tocat mărunt

Mod de preparare

Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline, apoi călește în el ceapă, usturoiul și feniculul preț de 5-7 minute, până când ingredientele se înmoaie.

Pune apoi cei 2 litri de apă, sarea, ardeiul și mărește intensitatea focului de la aragaz. După ce supă fierbe, lasă focul la intensitate minimă și fierbe-o preț de o ora.

La final, adaugă mărarul, coajă rasă de lămâie și de portocală, dar și zeamă de portocală, și servește supă fierbinte.

Ce mai poți face pentru a accelera metabolismul?

Pe lângă ingredientele din această supă, nu uită că în alimentația ta este bine să se regăsească și alte alimente care accelerează arderea grăsimilor.

Anumite alimente pot, într-adevăr, să accelereze metabolismul. Cu cât acesta funcționează la o viteză mai mare, cu atât arzi mai multe calorii și cu atât îți va fi mai ușor să îți menții greutatea actuală ori să scapi de grăsimea nedorită de pe anumite zone.

Fie că te lupți cu kilogramele, fie că îți dorești să îți menții masă corporală în limite normale, nu uită că din alimentația ta nu trebuie să lipsească acești aliați care îți accelerează metabolismul:

Alimente bogate în fier, zinc și seleniu

Acești nutrienți îndeplinesc roluri diferite, însă la fel de importante în ceea ce privește bună funcționare a organismului. Ei au un lucru în comun: sunt necesari și pentru bună funcționare a glandei tiroide, care reglează metabolismul. Studiile arată că o dietă prea săracă în fier, zinc sau seleniu poate reduce capacitatea glandei tiroide de a produce cantități suficiente de hormoni, iar acest lucru poate încetini metabolismul.

Dacă vrei să îți ajuți glanda tiroidă să funcționeze optim, include în alimentația ta surse de zinc, de seleniu și de fier, cum ar fi carnea roșie, fructele de mare, leguminoasele, nucile și semințele.

Alimentele bogate în proteine

Iată doar câteva exemple: carnea, peștele, ouăle, lactatele, leguminoasele, nucile și semințele. Aceste alimente ar putea fi de folos, pentru că ele accelerează metabolismul preț de câteva ore. Cum reușesc? Prin faptul că organismul tău are nevoie să folosească mai multă energie pentru a le digera. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de efectul termic al alimentelor.

Leguminoasele

Exemple de leguminoase sunt: lintea, mazărea, năutul, fasolea boabe și alunele de pământ. Acestea sunt deosebit de bogate în proteine în comparație cu alte alimente. Studiile arată că un conținut mare de proteine, precum cel al leguminoaselor, face că organismul să ardă un număr mai mare de calorii pentru a le digera, în comparație cu alimentele prea sărace în proteine.

În plus, leguminoasele conțin și o cantitate mare de fibre, cum ar fi amidonul rezistent și fibrele solubile, pe care organismul le folosește pentru a hrăni bacteriile "bune" care populează intestinul. În schimb, aceste bacterii bune produc substanțe care ajută organismul să folosească grăsimea depozitată pe post de energie.

În cadrul unui studiu, oamenii care au adoptat o dietă bogată în leguminoase, pe o perioada de 8 săptămâni, au observat schimbări benefice în metabolismul lor și au dat jos de 1,5 ori mai multe kilograme decât persoanele din grupul de control. Așa că dacă vrei să îți ajuți metabolismul și să arzi mai multe grăsimi, discuta cu un medic nutriționist despre cum poți introduce mai multe leguminoase în alimentația ta zilnică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
coaja de lamiie este toxica,imbibata de pesticide!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108