REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Supărat că a fost concediat, un bărbat din Murfatlar a incendiat curtea fostului angajator

Supărat că a fost concediat, un bărbat din Murfatlar a incendiat curtea fostului angajator

Replica API 27 septembrie 2014 | 12:43 197

Piromanul se plângea pe Facebook

Piromanul se plângea pe Facebook

A fost concediat şi, de supărare, ar fi incendiat curtea fostului angajator, folosindu-se de un Cocktail Molotov. Piromanul, Cătălin Potorac, a fost depistat cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate în Murfatlar şi încătuşat. În schimb, partea vătămată se gândeşte cu groază la faptul că o reală tragedie se putea întâmpla dacă flăcările cuprindeau şi casa.

O familie din Murfatlar a trecut prin clipe de groază în seara de 20 septembrie anul curent. În timp ce se aflau în casă, membrii familiei au auzit un zgomot, după care au văzut flăcări chiar în curte, acolo unde se află o cultură de porumb. Au ieşit şi au început să arunce cu pământ, văzând că totul a plecat de la o sticlă în care se afla motorină. Din fericire, aceştia au reuşit să stigă repede flăcările, cultura de porumb fiind afectată în proporţii mici. Însă, oamenii s-au gândit la faptul că, dacă nu erau acasă, puteau rămâne fără locuinţă, sau, şi mai grav, dacă dormeau se putea ajunge la o tragedie. Au sunat de urgenţă la Poliţie, oamenii legii demarând cercetările. Aceştia au analizat imaginile suprinse de camerele de supraveghere din localitate, care i-au îndrumat către un individ de 34 de ani, din Murfatlar, Cătălin Potorac. Pe imagini s-a putut observa cum acesta a umplut o sticlă cu motorină, i-a dat foc, a aruncat-o în respectiva curte şi a fugit. Ulterior, oamenii legii au aflat că suspectul fusese angajat al victimei de faţă, ca şofer pe TIR. Cum autotrenul a suferit defecţiuni, angajatorul a considerat că şoferul este de vină, motiv pentru care l-a concediat. În continuare, cel mai probabil, acesta a vrut să se răzbune, recurgând la teribilul gest.

Spre exemplu, la data de 14 septembrie, pe profilul său de Facebook, Cătălin a scris: „Obosit şi plin de draci, s-a defectat camionul în Hârlau”. El are trecută ca şi profesie „şofer de TIR” şi făcea curse în ţară, plângându-se frecvent pe site-ul de socializare că era obosit şi plecat de acasă câte o săptămână.

La audieri, însă, acesta şi-a rezervat dreptul de a nu spune nimic.

Ce spun poliţiştii

„Urmarea a distrugerii prin incendiere a unei culturi de porumb, aflate în curtea unei locuinţe din oraşul Murfatlar, faptă comisă la data de 20.09.2014, de către persoane necunoscute, vă informăm că, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din localitate l-au identificat pe P. C., de 34 ani, din localitate, bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost reţinut pentru 24 ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în data de 26.09.2014 să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Magistraţii au respins cererea procurorilor, acesta fiind lăsar liber, sub control judiciar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108