REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Supermarketurile solicită eliminarea restricțiilor impuse de ultimele reglementari

Supermarketurile solicită eliminarea restricțiilor impuse de ultimele reglementari

Replica API 28 octombrie 2021 | 00:00 6753

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România - AMRCR - solicită autorităților responsabile și competente, eliminarea restricțiilor impuse de ultimele reglementari, în legătură cu accesul populației în magazine - care comercializează instalații și echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare și igienă – în contextul apropierii sezonului de iarnă precum și al disfuncționalităților infrastructurii de bază pentru populația din diverse localități, așa după cum au fost relatate în spațiul public.

De asemenea, poziția AMRCR este că magazinele care comercializează produse alimentare au fost și rămân esențiale pentru populație și, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesențiale, scrie stiripesurse.ro.

În acest sens, contăm pe sprijinul autorităților în găsirea pe teren a soluțiilor celor mai adecvate care să asigure accesul deplin al populației la hrană și produse alimentare în condiții de siguranță sanitară. Membri ai asociației noastre au propus, acolo unde se impune sau este necesar, măsuri și demersuri pentru a securiza culoare de acces care să asigure fluxuri de persoane complet autonome în raport cu alte spații adiacente.

Subliniem din nou că, încă de la începutul pandemiei, magazinele rețelelor comerciale au fost în prima linie a celor care s-au confruntat cu situația epidemiologică și s-au preocupat permanent, cu toate resursele disponibile, atât de siguranța clienților, cât și de cea a propriilor angajați.

„Ne-am conformat tuturor cerințelor impuse de autorități în efortul de prevenire si combatere a răspândirii coronavirusului care rămâne principala noastră prioritate. Sperăm că procesul de comunicare și consultare cu autoritățile să fie reluat pentru a preveni apariția unor efecte secundare în relația cu consumatorii dar și probleme colaterale suplimentare în contextul economic complex pe care îl traversăm” , a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

Asociația Marilor Rețele Comerciale include 22 de retaileri alimentari și nealimentari: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros.

AMRCR este membră a Confederației Patronale „Concordia” și a organizației „EuroCommerce”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei vaxinati sa ma pupe-n plua
3
0
Daca esti vaccinat si tot dai boala care este diferenta
5
1
Bai rapandulo, ce tu daca te-ai vaccinat inseamna ca ai pedigree? Stai cu masca pe bot si cu patura-n cap, sa nu vina virusul peste tine.
2
2
auzi mary trebuie sa-mi fac eu vaccinul ca sa functioneze al tau? vorba aia my body my choice mandatory vaccines! pai da, ce plm.
6
4
si atata timp cand unii angajati refuza vaccinarea e normal sa fie restrictii
10
14
Atat timp cat aveti angajati care nu poarta masca corect si nu luati masuri de atentionare a cumparatorilor care nu respecta masurile de siguranta va faultati singuri ...situatia in care ne aflam se va prelungi si voi sunteti parte a problemei din pacate.
11
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108