REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Surpriza de la locul de joacă PERICULOS, închis de OPC: o societate avea autorizaţie de funcţionare, alta - ba!

Surpriza de la locul de joacă PERICULOS, închis de OPC: o societate avea autorizaţie de funcţionare, alta - ba!

Replica API 8 august 2017 | 00:00 510

Oficial, de la CNCIR

Oficial, de la CNCIR

La sfârşitul lunii iulie, un loc de joacă din staţiunea Mamaia stârnea panică în rândul părinţilor, după ce o fetiţă de 5 ani a căzut de la înălţime. Chingile de siguranţă ale trambulinei s-au rupt, dar, din fericire, copila nu a păţit nimic grav. Chiar şi aşa, părinţii au sunat la Poliţie şi la Protecţia Consumatorului. Pe bună dreptate, căci, deplasaţi la faţa locului, comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au constatat că utilajele de agrement prezentau urme serioase de uzură şi puneau în pericol vieţile celor care le utilizau.

Utilajele montate pe plaja din zona Hotelului Rex sunt deţinute de două societăţi, una dintre ele prezentând, la controlul OPC, autorizaţia de funcţionare de la instituţia abilitată să verifice starea acestora – Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor pentru Presiune (CNCIR), sucursala Constanţa. Este vorba despre SC Cav Movie Services, în timp ce a doua firmă cu utilaje pe plajă, SC Dacina Park, nu este înregistrată la CNCIR, cu alte cuvinte, funcţiona ilegal! În orice caz, locul de joacă a fost închis de către comisarii OPC.

De precizat că, potrivit datelor oficiale furnizate de către CNCIR Constanţa, la solicitarea cotidianului „Replica”, pe raza staţiunii Mamaia au fost autorizaţi să funcţioneze „în jur de 14 agenţi economici deţinători de echipamente de agrement”. Conform bazei de date a CNCIR, în Mamaia există următoarele tipuri de echipamente de agrement: spaţiu de joacă, teren de agrement, case surpriză/groază, maşinuţă kart scuter, trenuleţ/montagne russe, distracţii la înălţime mare, trambuline elastice ş.a.

Societăţile care au obţinut de la CNCIR autorizare de funcţionare sunt: Aqua Land SA, Comcalipso SRL, Derby Rodica SRL, Dragomir Valentin, Gravity Tower SRL, Gulubovski Diana Ancuţa, Macht 1 Kart Palas SRL, Mivas 1 Acom SRL, Montagne Russe SRL, Mobin Ailin PFA, Nedelea C Aurel Întreprindere Individuală, Pegasus Fun SRL, Rodeo Sport Games SRL, Triptic International SRL.

Alexandra CUCU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai pupati in pula PSD!!! V.a dat Mazare muie la tot orasu si inca multi prosti inca il venereaza. Va meritati soarta.
2
0
Locul de joaca din Tabacarie? Si eu sunt un cetatean ingrijorat din Constanta. Am fost cu copilul la locul de joaca. La instalatiile de langa chioscul pensionarilor catre poarta de iesire catre parc. Stiti ce pericole se ascund acolo? Balansoarele alea sau cum se numesc alea de pui pe copil pe scaunel si se roteste oscilant nu mai sunt in conditii. Intr-un s-a ciupit copilul la picior. In celalat credeam ca se demonteaza toata instalatia atat de tare a pocnit cand l-am miscat. Copilul are 20 kg. Asteptati sa ajunga vreun copil la urgente? Ar trebui sa se mai faca si investitii nu doar covoare
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108