REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Surse: Cei trei miniştri constănţeni din guvern pleacă acasă

Surse: Cei trei miniştri constănţeni din guvern pleacă acasă

Replica API 17 ianuarie 2018 | 00:00 262

Titus Mircea Dobre

Mai mulți miniștri din Guvernul Tudose au fost în biroul lui Liviu Dragnea, cel care anunța că din viitorul Cabinet vor lipsi o parte dintre miniștrii lui Tudose.

Dincolo de procedura oficială anunțată de Liviu Dragnea, social-democrații au deja câteva certitudini. Prima și cea mai importantă este schimbarea de la Ministerul Educației, potrivit unor surse din partid. Actualul ministru, Liviu Pop, va fi înlocuit de vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu, răsplătită astfel pentru renunțarea la cursa pentru fotoliul de premier.

O altă schimbare foarte importantă ar putea fi ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Liviu Dragnea și cei din PSD sunt nemulțumiți de Mișa, iar în scenă ar putea intra Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor. De altfel, Teodorovici este unul dintre cei care au fost văzuți intrând astăzi în biroul lui Liviu Dragnea. Teodorovici s-a remarcat, în ultima perioadă, ca o voce distinctă în PSD fiind cel care a pus frână la multe dintre proiectele Guvernului Tudose. De asemenea, senatorul PSD a jucat tare și la dezbaterile pe Buget, acolo unde a avut mai multe contre cu Ionuț Mișa.

La Sănătate, actualul ministru, Florian Bodog, ar urma să fie înlocuit de fosta deputată Rodica Nassar, în prezent secretar de stat la Ministerul Sănătății. Potrivit surselor din partid, aceste două schimbări sunt deja bătute în cuie.

La Ministerul Afacerilor Interne rămâne Carmen Dan, iar la Ministerul Afacerilor Externe rămâne Teodor Meleșcanu. De altfel, ALDE ar urma să-și păstreze toate portofoliile deținute în Guvernul Tudose: Meleșcanu la MAE, Grațiela Gavrilescu la Mediu (și vicepremier), Toma Petcu la Energie și Viorel Ilie ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Ultimii sosiți în Guvernul Tudose vor avea sorți diferite. Paul Stănescu își păstrează funcția de la Ministerul Dezvoltării, însă Felix Stroe nu va mai continua în fruntea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor din coaliție. În mod cert, favoritul lui Tudose, Marcel Ciolacu, nu va mai face parte din Guvern.

Tudorel Toader, singurul ministru neafiliat politic, își va păstra funcția de la Justiție, fiind sprijinit în mod special de ALDE. Un alt ministru care este sigur pe propria funcție este Petre Daea, ministru Agriculturii. Rămân în Guvern și Lia Olguța Vasilescu (Muncă) și Mihai Fifor (Apărare).

Schimbări ar putea exista la ministerele care erau conduse de apropiați ai lui Tudose și ai lui Ciolacu: Turism, Cultură, Economie, Dialog Social, Tineret și Sport.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta are fatau de ministru!!!!!!!!!!11
2
0
Daaa,Brailoiu,pestele PSD are sanse sa ramina PE functie,CA sint destule prostitute,proaspete in partid,si stie sa le puna la munca,la produs
4
0
Brailoiu zici... mai incearca. Omul asta, pardon, primatul, asta nu poate oferi nimic. Daca tu reduci psd cta la Brailoiu, un gunoi uman, plecam toti acasa. E la fel cum l-ai reduce la hotzul de Moga.
0
0
Exceptional. Cei mai incompetenti si slugarnici ministri ce fusesera racolati de sistem. Stroe zis baronet robinet, porcina politruca informator al Securitatii, Dobre zis Falcuta retardata, cu operatie bariatrica la stomac din cauza de cornul si laptele si Misa neica nimeni machidon retardat, vatasel la strans impozite si falimentat afaceri romanesti cu Anaful. E mai bine ca japitele tradatoare dispar din Guvern si speram ca se va face revolutie si in Psd Constanta cu Liviu Brailoiu presedinte. Sa dipara securistul de Stroe, lichelele si agramatii precum Dontu, purcelul penal Lungoci, neaMoga
5
1
Pleaca prostii, slugile klingonianului...
6
4
Pacat, erau printre cei performanti! Sper ca la urmatoarele alegeri sa stim ce VOTAM, sa incercam sa votam pentru copiii si nepotii nostri si nu pentru cateva firimituri aruncate de haimanalele astea!!!
4
5
pai daca s-au dat cu tudose, sa rasbuna daddy
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108