REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sute de elevi dau cu subsemnatul în dosarul profesoarei şpăgare de la Medgidia

Sute de elevi dau cu subsemnatul în dosarul profesoarei şpăgare de la Medgidia

Replica API 15 octombrie 2011 | 00:00 204

Parchetul vrea să facă un exemplu din Colegiul Nicolae Titulescu

Parchetul vrea să facă un exemplu din Colegiul Nicolae Titulescu

Decizie în premieră a anchetatorilor care au organizat flagrantul de prindere a profesoarei de la Colegiul Nicolae Titulescu din Medgidia, Emilia Mărculescu, în timp ce primea şpagă. Pentru ca lucrurile să fie clare şi să nu mai existe voci cum că n-a existat şpagă ori că toţi profesorii primesc foloase necuvenite, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, Teodor Niţă, a extins cercetarea. Astfel, sunt audiaţi toţi elevii colegiului, dar şi profesorii.

Demersul se doreşte a fi nu doar unul menit să descopere şi alţi profesori care ar fi pretins sume de bani de la elevi pentru a le întocmi proiecte necesare absolvirii, dar şi un exemplu. "Au existat elevi care au spus că şi alţi profesori le luau bani, prin urmare îi interogăm pe toţi 300 sau 500 de elevi câţi are colegiul. Vrem să aflăm dacă au dat şi alţii bani, cui au dat, iar dacă au de spus ceva, să spună în faţa anchetatorilor, dacă nu, să nu mai declare sub protecţia anonimatului, doar pentru a arunca cu noroi în oameni. Totodată, vrem ca acesta să fie un semnal clar pentru cei care pretind foloase necuvenite unor elevi, dar nu numai", au spus anchetatorii. În cursul zilei de vineri, 30 de elevi au răspuns întrebărilor oamenilor legii, iar în momentul finalizării acestei anchete unice până în prezent în ţară vor fi anunţate şi rezultatele. De asemenea, vor răspunde întrebărilor oamenilor legii şi profesorii Colegiului Nicolae Titulescu. Reamintim că Emilia Mărculescu a fost prinsă în flagrant de ofiţerii DGA în timp ce primea şpagă de la mama unei eleve, după multe insistenţe şi presiuni. Femeia este cercetată în stare de libertate, iar cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la rândul lor, au demarat o anchetă. Potrivit acestora, pe numele ei nu s-a depus nici o reclamaţie, însă, dacă profesoara va fi găsită vinovată, s-ar putea ajunge la suspendarea contractului individual de muncă. Posibil însă ca, după ancheta extinsă a Parchetului, să apară surprize şi în cazul altor angajaţi ai colegiului.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108