REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tânăr cercetat după ce a vândut pe internet subiectele de la Bacalaureat

Tânăr cercetat după ce a vândut pe internet subiectele de la Bacalaureat

Replica API 6 iulie 2020 | 12:32 1576

Un tânăr de 22 de ani este cercetat de polițiști după ce în luna iunie ar fi creat un site pe care vindea subiecte despre care pretindea că ar urma să fie date la examenul de Bacalaureat din acest an. El cerea câte 100 de lei, iar după efectuarea plății anticipate pentru subiecte întrerupea legătura cu victimele.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, bărbatul este din Buzău, iar în luna iunie, în urma unui incident cibernetic, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la fraudă informatică.

Astfel, a fost documentată activitatea infracțională a unei persoane bănuite că, folosind o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web, ar fi creat o pagină web unde ar fi oferit spre vânzare, în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie, subiecte despre care pretindea că ar fi urmat să fie date la examenul de Bacalaureat 2020.

Bărbatul ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informații referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie și a induce în eroare victimele.

În urma investigațiilor a fost identificat principalul suspect, un bărbat, de 22 de ani, din Buzău. De asemenea, a fost identificată și o victimă, de 19 ani, din județul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfășurare, precizează Poliția.

Anchetatorii au făcut percheziții la locuința bărbatului și au ridicat maia multe echipamente IT. El este cercetat sub control judiciar, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
borfasilor, curvelor si hotilor
0
0
acea litera din cuprinsul cuvantului bacalaureat din poza articolului,este cumva litera ...r ,scrisa de mana? astia inventeaza litere in ziua de azi..analfabeti functionali..
1
0
Tot felul de excroci au aparut in Romania.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108