REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăntălăul satului s-a îmbătat şi a vrut să fure cutia milei din biserică

Tăntălăul satului s-a îmbătat şi a vrut să fure cutia milei din biserică

Replica API 5 martie 2013 | 00:00 751

Geană a făcut-o lată!

Geană a făcut-o lată!

Ce face alcoolul din om! Un tânăr din Cobadin şi-a turnat pe gât fără măsură, după care s-a hotărât să spargă biserica din localitate pentru a fura cutia milei. Nu a avut noroc, s-a speriat, a fugit, dar s-a răzbunat pe un autoturism. Nici de data aceasta nu a reuşit să fure ceva, fiind alergat de nişte agenţi de pază, o adevărată cursă cu peripeţii născându-se pe uliţele din Cobadin.

Alcoolul loveşte din nou. După ce săptămâna trecută mai mulţi tineri au consumat băuturi alcoolice şi droguri, după care au vandalizat 15 maşini din Murfatlar, iată că un alt caz s-a înregistrat, de această dată fiind vorba de localitatea Cobadin. Un individ de 22 ani, Ionuţ Valentin Geană, s-a "cinstit" bine, ideile năpădindu-i mintea. Ca atare, tânărul turmentat s-a gândit că o sursă nemaipomenită de a face bani este să dea iama în Parohia numărul 1 din localitate, pentru a fura cutia milei. Zis şi făcut, băiatul s-a furişat precum o felină, a spart patru ochiuri ale geamului de la altar, dar când să-şi continue treaba, o persoană s-a ivit la orizont, trecând pe stradă. Fiorii l-au cuprins şi a ales să-şi abandoneze misiunea, fugind cât îl ţineau picioarele. Însă, după câţiva metri parcurşi în viteză, acesta s-a oprit şi şi-a spus că nu e în regulă să ajungă acasă cu mâna goală, motiv pentru care i s-a "pus pata" pe un autoturism parcat. A început să tragă de portiere, rugându-se să găsească ceva de şterpelit. Nici de data aceasta nu a avut noroc, fiind observat de nişte agenţi de pază care au început să-l alerge. A reuşit să scape şi de această dată, hotărându-se să meargă acasă. Toate evenimentele au avut loc în noaptea de duminică spre luni, în jurul orelor 22.00. A doua zi, luni, 4 martie, femeia de serviciu din cadrul bisericii a observat că geamul era spart şi a anunţat preotul, şi anume pe Gheorghe Mureşan, care, la rândul său, a anunţat poliţia. În urma cercetărilor, oamenii legii au găsit făptaşul, pe Ionuţ Valentin Geană, de 22 de ani, din localitate. Interesant este că tânărul nu are antecendente penale. De altfel, de cum a văzut poliţiştii, individul şi-a recunoscut vina, spunând că ideile i-au venit în urma consumului de băuturi alcoolice. Momentan, Ionuţ Valentin este cercetat în stare de libertate, urmând să fie prezentat organelor abilitate cu propunerile corespunzătoare. Se pare că hoţul nu prea este dus la bisercă, şi aici ne referim la sensul direct al cuvântului, având în vedere că preotul nu-l cunoaşte, nu l-a văzut niciodată la faţă. "Dimineaţă, la ora 8.30 am fost anunţat de către doamna care se ocupă de curăţenie, de biserică, mi-a spus că uşa de la biserică a fost forţată. Din fericire, nu a putut pătrunde şi nu a furat nimic. Uşile de la intrare, cele duble, fiind masive, au fost mai greu de spart, iar geamul de la altar, care s-a spart, a avut ochiurile mult prea mici pentru a pătrunde pe acolo. Nu-l cunosc pe cel ce a făcut acest lucru, nici din vedere, nu am avut legături cu tânărul respectiv şi nici până în momentul de faţă nu am înţeles motivul, doar că era sub influenţa băuturilor alcoolice, ce am înţeles de la Poliţie", a spus preotul Gheorghe Mureşan. Este primul caz de acest gen înregistrat la Biserica din Cobadin, cel puţin de când Gheorghe Mureşan a fost numit preot, şi anume din 13 mai 2010.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108