REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu (ALDE): Mircea Diaconu - un candidat candidatul atipic, care poate strica „aranjamentele“

Tăriceanu (ALDE): Mircea Diaconu - un candidat candidatul atipic, care poate strica „aranjamentele“

Replica API 14 septembrie 2019 | 00:00 183

Călin Popescu-Tăriceanu, foto Agerpres

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Şcoala Politică de Vară a organizaţiei de tineret ALDE de la Jupiter, că Mircea Diaconu este un candidat atipic pentru preşedinţia României, care poate strica "aranjamentele" contracandidaţilor săi.

"În condiţiile în care candidatura mea nu mai avea susţinerea necesară pentru a fi una de succes, am decis să îl susţinem pe Mircea Diaconu. Mircea Diaconu, cu profilul pe care şi l-a construit deja, de independent, poate să facă ceea ce niciun preşedinte de până acum al României nu a făcut - adică să fie acel preşedinte care este echidistant faţă de partidele politice, mediator între stat şi societate. (...) Diaconu nu se duce cu obligaţii de niciun fel la Cotroceni (...) şi a înţeles că preşedintele trebuie să fie al tuturor românilor, că preşedintele trebuie să fie glasul aspiraţiilor largi ale cetăţenilor, nu ale unei părţi sau ale alteia din spectrul politic. Cei cinci ani pe care i-a petrecut la Parlamentul European, şederea la Bruxelles i-a făcut foarte bine, a evoluat foarte mult, a învăţat multe lucruri, a văzut cum se comportă în mediu occidental instituţiile. (...) De ce să îl susţinem pe Diaconu? Pentru că este candidatul care strică jocurile. Ce se întâmplă în momentul de faţă, puteţi să observaţi. Datorită performanţei proaste a PSD şi modului deficitar în care a fost percepută guvernarea, PSD e într-o continuă cădere. Iohannis jubilează. Dacă o are pe doamna Dăncilă contracandidat din partea PSD-ului, între turul 1 şi turul 2 poate să se ducă nu ştiu unde, în Florida, liniştit, nu trebuie să facă campanie electorală. Dacă doamna Dăncilă intră în turul doi, atunci Iohannis are mandatul asigurat. (...) Diaconu vine şi tulbură apele. PSD tremură pentru că s-ar putea să intre Diaconu în turul 2, la fel şi la Cotroceni. Pentru că e un candidat atipic (...) nu au cu ce să îl agaţe (...). Deci, Diaconu are această calitate, că poate să devină cel care strică aranjamentul care le convine actorilor existenţi pe scena politică", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

El le-a transmis tinerilor din ALDE că partidul îşi va continua activitatea în opoziţie şi că va avea timp să-şi reclădească profilul liberal.

"Începem un nou drum. Există viaţă şi în opoziţie, este o viaţă frumoasă, o viaţă în care avem timp să reclădim profilul liberal la care ţin foarte mult", a spus Călin Popescu Tăriceanu. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia care il spuneti de diaconu ca nu e bun, ok, dar cu ce a fost mai bun johanis? asta vrem sa aflam restul e postare de postac obosit!
3
3
Diaconu este un actor super. Dar in politica mai ales la presedintie se cer alte abilitati. Pe Iohannis l-au antrenat din 2010! Si tot nu corespunde .
4
0
nulitatea nimicului diaconu este cunoscuta atat ca actor cat si europarlamentar, acum viseaza, cu o nesimtire iesita din comun, la cai verzi pe pereti. Ce ma surprinde ca nu realizeaza penibilul in care este aruncat si banii manjiti pe care ii acccepta
3
2
Din cauza lui Tariceanu si Ponta va fi pe locul 4-5 adica participare inutila. Ambitii politice pe spinarea cetatenilor.
7
2
Tariceanu, tarfa politicii romanesti. Scuze, tarfa e urat. Curva, suna mai... academic. Nici asa? Atunci, cocota? Fie!...
9
3
"Vise, Selime...!!"
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108