REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tăriceanu, către Maior: Performanţa ca ambasador, foarte slabă

Tăriceanu, către Maior: Performanţa ca ambasador, foarte slabă

Replica API 13 septembrie 2018 | 23:30 460

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri că performanţa avută de George Maior ca ambasador al României în SUA este una '"foarte slabă" şi l-a calificat pe acesta ca fiind "un agent politic partizan".

În cadrul audierilor lui George Maior la Comisia de politică externă a Senatului, Tăriceanu l-a întrebat pe acesta dacă declaraţiile făcute în legătură cu scrisoarea lui Rudolph Giuliani au fost făcute cu acordul MAE.

"Ambasadorii sunt instruiţi să nu comenteze despre realităţile politice din ţara în care sunt trimişi, iar cei care nu respectă această regulă se expun în primul rând pe ei, dar ceea ce este mai grav, creează anumite suspiciuni, având în vedere că au abandonat atât imparţialitatea cât şi neutralitatea faţă de scena politică de acasă pentru că li s-a dat voie de acasă. Atunci când, prin declaraţiile sale, un ambasador promovează publicului din România propriile parti pris-uri având abordări străine misiunii sale de ambasador, el abandonează de facto misiunea cu care a fost învestit, devenind - ceea ce aţi făcut dumneavoastră - un agent politic partizan. (...) Această postură este una inacceptabilă ", a afirmat Tăriceanu.

El a susţinut că prestaţia lui Maior în relaţia cu SUA este una "foarte slabă. "Din punctul meu de vedere, performanţa pe care aţi avut-o în calitatea de ambasador în relaţia cu SUA este una foarte slabă. Nu am văzut niciun progres semnificativ în chestiunea extrem de importantă pentru România legată de vizele pentru cetăţenii României. În al doilea rând, rezultate zero în ceea ce înseamnă dialogul politic la nivel guvernamental, parlamentar. Nu în ultimul rând, dimensiunea economică a parteneriatului. (...) Dacă vorbim de parteneriat strategic, mi se pare ca vizita preşedintelui Klaus Iohannis este un element, dar (...), de când aţi fost numit ambasador, ne-am fi aşteptat la mult mai mult".

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine face aprecieri! O sluga care l-a servit pe dinu patriciu si i-a dat Petromidia aproape pe gratis, cand a fost premierul Romaniei. Tara il platea bine si iuda asta facea jocurile banditilor care au jecmaint tara si pe noi toti!
1
0
Tariceanu l-a chemat la raport pe Maior si il trateaza ca pe un scolar. Bune ca nu-l trage si de urechi. Ireverentios auzi! Adica, daca o luam in sens dex, trebuia sa-i faca si o reverenta ca l-a chemat sa-l certe si asta nu a facut-o.
5
0
Taricene : BATI CAMPII, daaa... !! Iati-l pe Dragnea de mana si plecati, cat nu-i prea tarziu pentru voi. Sunteti depasiti, ati distrus tara. Nu va mai suportam, depasiti orice limita. Esti jalnic !
7
1
un curvar si un pedofil,ambii tradatori si care ar vinde-o fiecare si pe maica-sa.
6
4
Hai ca ne-am proptit in ambasador. Ca s-au terminat ambasadorii si ca ca el nu gasim. Normal ca e o performanta slaba. De incalzire si antrenament. Urmeaza s-o mai injure si pe Melania si apoi direct pe Trump.
6
6
Ce sa mai zicem de ''performanta'' mediocra a lui Razgandeanu ca premier?!
10
2
cotcodaceste cat mai ai timp.Ca la urmatoarele alegeri o sa vezi Parlamentul de afara !
11
4
Taricene performanta ta ca sot : foarte flasca.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108