REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu: 'Cei de la USR, care sunteţi într-o bună prietenie cu PLUS-ul, care are legături cunoscute cu oamenii din fosta Securitate şi cu copiii lor'

Tăriceanu: 'Cei de la USR, care sunteţi într-o bună prietenie cu PLUS-ul, care are legături cunoscute cu oamenii din fosta Securitate şi cu copiii lor'

Replica API 13 iunie 2019 | 04:21 399

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că nu a existat "nici cea mai mică intenţie" din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului la alegerile europarlamentare şi la referendum în 26 mai, informează AGERPRES.

"În anumite secţii de votare au avut loc mari aglomerări de cetăţeni care doreau să voteze. Unii au tras concluzia că Guvernul a vrut să-i umilească pe aceşti cetăţeni ai noştri. Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. Şi eu, ca şi dumneavoastră, în ziua de 26 mai, am stat peste jumătate de oră la coadă să aştept să votez şi nu m-am simţit nicidecum umilit. Nu a existat nici cea mai mică intenţie din partea Guvernului de a împiedica în vreun fel realizarea votului. Aşa cum v-a explicat ministrul de Externe, dimensionarea secţiilor de vot a fost făcută pe baza aprecierilor misiunilor diplomatice şi consulatelor româneşti din străinătate. Nu există nicio evidenţă a locurilor şi a numărului de români care locuiesc în străinătate. (...) Dumneavoastră, cei de la USR, care sunteţi într-o bună prietenie cu PLUS-ul, care are legături cunoscute cu oamenii din fosta Securitate şi cu copiii lor, probabil că aveţi informaţii ceva mai multe, pe care noi nu le avem. Asta e realitatea!", a afirmat Tăriceanu marţi, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple prin care s-a cerut demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Potrivit lui Tăriceanu, "nu există nicio garanţie că prin majorarea numărului de secţii de vot, în viitor, se va rezolva această problemă", motiv pentru care el a amintit că Birourile permanente reunite au luat decizia de a avansa plenului reunit propunerea de constituire a unei comisii speciale parlamentare care să analizeze proiectele de modificare a legislaţiei, acte normative menite să îmbunătăţească votul în străinătate.

Moţiunea simplă "26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!", iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi de plenul Senatului.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai jiogodie, intai renunta la imunitate, devedeste-ti nevinovatia si apoi baga-te in vorba. Pana atunci stau in banca ta
6
0
A vorbit presedintele unui partid care la ora actuala are sub 5%si a fost scos de sub urmarirea penala de colegi senatori pentru ca parlamentari din Romania cunosc mai bine legea decat procurori sau judecatori.
5
0
prea prosti astia de pe aici ca sa inteleaga despre ce este vorba , nu este pensie ci indemnizatie ,se calculeaza si se acorda altfel . Nimeni nu zbiara despre pensia speciala a lui Lazar sau ca la CCR se cumuleaza pensia cu salariu . Oare cum o duce Zegrean si alti judecatori si procurori ? Sa vad ca aveti curaj sa iesiti in strada si sa demonstrati impotriva acestor pensii de zeci de mii de lei ! Asa ca politica anti pesede nu mai tine degeaba incercati mai bine ii trageti la raspundere opozitia care fuge de guvernare .USR nu intra la guvernare de frica ca vulpea ajunge la struguri !?
0
7
Mare prost mai esti bai bosorog senil!
6
4
Prostule,nu ai luat nici 5 %.Pe tine nu te-au votat nici cele 7 neveste si 50 de amante,bai sluga pesedista.La rezultatul asta eu as cere sa nu-mi faca nimeni publicitate ca ma fac de cacat.
6
3
aberezi de tot si cred ca de la cate femei tinere fata de tine ai tinut ti se trage
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108