REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu, despre mitingul PSD de pe 9 iunie: Nu este de susţinere a Guvernului, ci de protest faţă de încălcările din justiţie

Tăriceanu, despre mitingul PSD de pe 9 iunie: Nu este de susţinere a Guvernului, ci de protest faţă de încălcările din justiţie

Replica API 2 iunie 2018 | 15:10 384

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că mitingul organizat de PSD pe 9 iunie nu este unul de susţinere a Guvernului, ci unul de protest faţă de încălcările grave din justiţiei care au avut loc în ultimii ani asupra drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Nu e de susţinere a Guvernului, ci de protest faţă de tot ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani în justiţie, de exemplu încălcările grave care au avut loc în privinţa drepturilor şi libertăţilor. Astăzi citeam un mic raport cu ascultările telefonice din 2005 până în 2014. Sunt 248.000 de persoane care au fost ascultate. Vi se pare normal?", a afirmat vineri seară, la Digi 24, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a adus în discuţie şi numeroasele mandate de interceptare ale SRI în perioada 2005-2014.

"Este vorba despre mandate de interceptare, numărul lor fiind scos din rapoartele depuse de SRI la Parlament. În 2005 am plecat de la 6.370 de mandate şi în 2014 sunt 44.760, adică de şapte ori mai mult. În total 248.000 de mandate. Asta vi se pare că este o ţară în care funcţionează statul de drept?", a completat Tăriceanu.

Întrebat dacă SRI ar trebui să explice ce au vizat aceste mandate şi dacă acestea au fost legale, şeful Senatului a răspuns afirmativ.

"Sigur că da (n.r.- SRI ar trebuie să dea explicaţii). Nu se poate ca în România care este o ţară care nu a fost afectată de atentate teroriste, ş.a.m.d., să avem mai multe mandate decât o ţară cum e SUA care are peste 200 de milioane de locuitori şi este o ţintă, după cum vedem, evidentă. Nu se poate. Adică undeva vedeţi că sunt nişte aberaţii. S-a ajuns să fie România transformată într-un stat poliţienesc şi, slavă Domnului, actuala conducere a SRI văd că a luat o atitudine foarte corectă şi foarte sănătoasă. Vreau să subliniez că ei sunt cei care au desecretizat protocolul cu Parchetul General, ei sunt cei care desecretizează acum protocolul cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Văd că la nivelul unor instituţii care sunt din zonă justiţei este o reţinere şi o tăcere care sunt nejustificate, anormale. Noi trebuie să înţelegem că instituţiile nu sunt făcute ca să servească statul, ci ca să servească cetăţeanul şi că trebuie să plecăm de la un element cheie care este legat de respectul pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. În momentul în care lucrurile acestea sunt încălcate, discuţia pe ce face preşedintele, dacă semnează sau nu semnează, că Curtea, nu mai are nicio valoare, că înseamnă că trăim de fapt în afara regulilor elementare ale statului de drept", a conchis preşedintele ALDE.

Citeşte mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vin si eu cu toti homoxesualii din Costinesti si dansam in cerc unul dupa altlul cu faimoasa strigatura Strangeti hora nu fi hoti, sa ne intre in ..r la toti.
1
0
un lingau tariceanu
2
0
multa lamaie bai ,de ce partid de stanga cand dracnea si w danila fac sluj la caprele regale,de ce mai socialilor,faceti pomeni pe seama impozitelor uriase,luavar Dracul,sa va ia
4
0
Veti fi tocati marunt cu totii, loazelor!
5
0
Nu uita sa ti iei si geaca rosie de nazist...si sa saluti precum hitler !.
3
4
Der adolf iohannis voi veni in strada impreuna cu prostii mei sa le sugem pula si lindicul la toti pesedei.
3
6
Cutu cu Miau... V-ati schimbat culoarea la cravata ?! Ce-ati patit, ce se intampla ?? Vai de mitingul vostru, hahalerelor!
6
2
Jegosul asta de maidanez politic inca isi inchipuie ca mai conteaza parerile sale . Ce panarama !
7
2
voi cjiar nu ati auzit de notiunea bunului simt, ati aplicat-o vreodata in viata asta tumultoasa pe care o traiti de la '89 incoace, nici voi nu stiti ce v-a lovit de v-ati trezit atat de destepti cu atata banaret incat, in mintea voastra redusa, chiar credeti ca este meritul vostru ptr pozitiile pe care le detineti, Oarecum, aveti dreptate, meritul minciunii, al manipularii au facut posibila accedera pe pozitiile pe care nici nu le meritati, nici nu le stapaniti- referitor la specialitate. Toti, aveti un numitor comun , furtul, minciuna, spalarea creerelo, acolo unde este posibil, sondaje pl
6
2
e parada gay va imbracati cu pene in cur si in roz .apropo stiati ca Lenin tatucul pesedeilor bolsevici a fost homosexual si ca amantul lui Vladimir Ilici a fost un lider de nadejde al comunistilor, Grigori Zinoviev .familii traditionale
8
2
ori e miting ori defilare ?sa stiu cum sa ma imbrac !
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108