REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Tăriceanu, la CN al PSD: Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să îl învingem pe Iohannis

Tăriceanu, la CN al PSD: Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să îl învingem pe Iohannis

Replica API 17 decembrie 2018 | 23:20 406

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent duminică la şedinţa Consiliului Naţional al PSD, şi-a exprimat convingerea că cele două partide pot câştiga împreună alegerile prezidenţiale şi să îl învingă pe Klaus Iohannis.

"Vreau să ştiţi că aveţi în ALDE un partener corect, un partener loial, cu care trebuie să ne propunem nu numai orizontul 2020, ci trebuie să mergem mai departe şi, aşa cum am discutat nu o dată în ultima perioadă cu colegul meu, Liviu, orizontul nostru trebuie să fie 2024, pentru că avem multe lucruri de făcut împreună şi, dacă nu vom face noi aceste lucruri, cine o să le facă? Cred că această întrebare nu mai merită răspuns pentru că vedem cine reprezintă astăzi Opoziţia în România. (...) Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să îl învingem pe Iohannis", a declarat Tăriceanu.

În contextul în care România va prelua de la 1 ianuarie Preşedinţia Consiliului UE, Tăriceanu şi-a exprimat convingerea că ţara noastră "va face o figură frumoasă".

"Poate am dori să se spună că am reuşit închiderea acestui Mecanism de Cooperare şi Verificare sau că am fost acceptaţi în Schengen, unde meritam de multă vreme să fim sau poate vom reuşi să facem paşi mai substanţiali în ceea ce priveşte apropierea şi integrarea Republicii Moldova în UE. Dacă însă vom continua să vorbim pe mai multe voci, şansele sunt minime. De aceea, apreciez şi susţin iniţiativa doamnei prim-ministru Dăncilă de a băga săbiile în teacă măcar pentru aceste şase luni şi să încercăm să obţinem din această Preşedinţie cât mai mult pentru românii care sunt acasă şi pentru cei care sunt în străinătate. Urmează apoi o campanie pentru alegerile prezidenţiale, de fapt două campanii electorale, şi pentru Parlamentul European, şi o să fie timp berechet să ne războim", a spus el.

Tăriceanu a subliniat că, deşi PSD şi ALDE au uneori opinii diferite, cele două formaţiuni împărtăşesc aceleaşi principii.

"Vedeţi, câteodată, că cele două partide ale coaliţiei, mă refer la PSD şi ALDE, au opinii diferite şi mulţi s-au grăbit şi în continuare încearcă să ne cânte prohodul. Realitatea este că uneori da, avem opinii diferite, dar împărtăşim aceleaşi valori şi aceleaşi principii. Şi ceea ce ne apropie nu sunt opiniile, evident, sunt principiile: principiul ca fiecare român să aibă parte de o Justiţie liberă şi echitabilă, principiul care garantează fiecărui român dreptul la muncă, la educaţie şi la sănătate, dreptul pensionarilor să ducă o viaţă decentă la bătrâneţe, dreptul la libera circulaţie în Europa şi în lume, fără niciun fel de îngrădiri, dreptul la o împărţire echitabilă a bogăţiilor acestei ţări. Aşa că, fiţi liniştiţi şi spuneţi toţi colegilor dumneavoastră, membri PSD şi simpatizanţi, că, atât timp cât aceste principii ne ţin uniţi, coaliţia merge înainte", a spus liderul ALDE.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adio voturi ! Veti cistiga experienta atit !
1
0
sunt convins ca veti ajunge presedinti- dar la puscarie- presedinte de celula. Asa sa ne ajute dumnezeu
3
0
pai cu iohannis va luptati? eu cred ca lupta este cu votantii...aia care au ceva creier in tara asta ...
5
0
'Reati ai drak-ului de psd-ei penali! Ati nenorocit tara si pe noi toti si, acum va faceti si LEGI SPECIALE pentru TOTI HOTII stransi ciorchine in jurul lui DRACnea. Bravo USR strigati in gura mare si aratati-i cu degetul cati plavani HOTI sunt in parlament si ce legi hotesti fac psd-eii!
4
0
hot cu staif, si atata tot. un jeg ..
4
0
Vrei sa ajung presedinte pe. mina altuia
5
0
ar trebui dusi hastagistii in Franta sa le inmoaie jandarmii oasele
0
5
Ti as da o flegma intre ochi jigodie penala
7
1
nu ca as fi fan iohanus dar nu vad pe nici unul dintre voi, dracnea moliceanu,sa ia vreun vot de la el,muiepesde
7
1
Veti castiga o muie!!!! O sa fiti linsati cu totii cat de curand!
10
3
Vrabia , Mihai viteazul ! Oricine candideaza impotriva voastra gastiga! Inca nu ati inteles ? Nu Ponta a pierdut alegerile, psdul a pierdut! Sper ca alde sa nu mai prinda loc in guvernu RO.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920