REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Tăriceanu: Şi la ALDE şi la PSD există o idee de a merge pe liste separate la europarlamentare

Tăriceanu: Şi la ALDE şi la PSD există o idee de a merge pe liste separate la europarlamentare

Replica API 23 februarie 2019 | 03:07 433

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că atât în partidul său, cât şi în PSD, ideea actuală este de a merge pe liste separate la alegerile europarlamentare.

"Nu am luată încă o decizie oficială, dar colegii şi eu am analizat cu atenţie şi avantajele, şi dezavantajele de ordin politic mai larg. Noi, ca partid, raţiunea noastră de a fi a fost aceea de a reprezenta valorile şi principiile liberale în România. Mersul pe o listă comună face ca acest aspect să se estompeze şi există o anumită diluare pe care nu ştiu dacă electoratul nostru o va accepta în totalitate. Există şi impedimente de ordin practic. Noi considerăm că avem posibilitatea să obţinem cinci mandate în PE, iar într-o negociere cu PSD, care va obţine acelaşi scor ca la alegerile trecute, ar însemna practic o treime din mandate să le luăm noi, ceea ce nu ar fi foarte simplu de negociat. În momentul de faţă, şi la ALDE şi la PSD, există o idee de a merge pe liste separate", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Cluj-Napoca.

El a mai spus că "unu şi cu unu nu fac doi", referindu-se la faptul că voturile separate ale partidelor nu se cumulează neapărat în cazul unei liste comune.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
5
0
Nu aveti alta poza cu asta ca aici parca e moartea in vacanta.Va rog nu mai puneti poza asta ca speriati copiii.
5
0
Eu va propun sa mergeti dracului in mortii mamelor voastre de jeguri umanoide!
6
0
La articolul despre sedinta PSD de azi de la Cernavoda de ce nu permiteti comenturi V-a interzis Conducerea?
6
0
In fata plutonului de executie : FOC! Sa scapam de lepre si borfasi politici!
12
1
faci parte din gasca lipitorilor de afise, te platesc bine acesti doi nenorociti?
11
1
dl TARICEANU este pe podul reparat?
13
0
Simpatizantule analfabet al USR, nu te au invatat la usr cum se scrie corect. Nu prea....
2
13
Ati ruinat tara asta pana in strafunduri . Nu aveti pic de mila . Sunteti mai rai de cat toti invadatori care au fost pe aceste meleaguri . SCARBE , ASTA SUNTETI . O SA VA VOTEZE MOARTEA . SI SIMPATIZANTI VOSTRI AU INTELES CAT DE SCARBE SUNTETI .
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920