REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

TATĂL MINORULUI BĂTUT la Liceul SPORTIV, ACUZAȚII grave!

TATĂL MINORULUI BĂTUT la Liceul SPORTIV, ACUZAȚII grave!

Replica API 25 septembrie 2021 | 00:35 2893

Violența în școli și în licee tinde să ia amploare în România, unul dintre lucrurile pozitive ale învățământului online fiind poate și evitarea unor conflicte soldate cu violență. Un astfel de eveniment s-a întâmplat la Liceul cu Program Sportiv ”Nicolae Rotaru”, vineri, 24 septembrie. Doi tineri de 15 și 16 ani au lovit cu bestialitate un alt minor, de 16 ani, acesta ajungând la spital din cauza violenței loviturilor. Potrivit declarațiilor tatălui victimei, minorul agresat s-a ales cu două hematoame (cucuie) vizibile la cap iar dinții din față, de jos, i-au trecut prin buza și i-au tăiat-o grav. Părintele acuză conducerea liceului că nu a gestionat cum trebuie acest conflict, început în interiorul instituției de învățământ.

Liceul Sportiv a devenit un pericol pentru proprii elevi

Părintele minorului a declarat, exclusiv pentru ziarul Replica, acuză conducerea liceului că nu a gestionat cum trebuie conflictual: ” În cursul zilei de 24 septembrie, la orele 13.00, Paraschiv Paul Teodor a fost atacat de un grup de persoane în fața liceului sportiv, provocându-i răni grave în zona capului. Conflictul nu a fost unul spontan, ci s-a datorat unei proaste gestionari a unei situații de către conducerea Liceului Sportiv.

Cu o zi înainte, o elevă de clasa a șaptea a încercat să îl agreseze fizic pe Paraschiv Paul Teodor, pe motivul că a urcat două etaje mai sus și nu avea ce sa caute la acel etaj. Conflictul a fost "aplanat" de conducerea instituției, în sensul că a trimis părțile implicate fiecare la clasa lui. De reținut că cei care au "aplanat" conflictul nu sunt specialiști în mediere, nu au aplicat vreo procedura standardizată sau nu au fost delegați de vreo comisie de disciplină”, spune tatăl.

”Concret, nu erau autorizați și nu aveau vreo competență în aplanarea conflictelor. Drept consecință că această aplanare nu a existat de fapt, vineri, la ora 13.00, eleva a instigat pe fratele ei, însoțit de un grup, să îl atace pe Paraschiv Paul Teodor, provocându-i răni grave în jurul feței. Ca urmare, elevul a ajuns la Urgență, unde este supus la investigații amănunțite. Conducerea liceului s-a absolvit de orice vină, deși evident situația a degenerat din cauza unei proaste gestionări a conflictului și din lipsa unor proceduri standardizate de tratare a acestor situații. Din contră, la analiza mea ca părinte asupra situației au încercat să arunce toată vina asupra copiilor.”

Lipsa de disciplină este o problemă a liceului

”Lipsa de disciplină este evident o problemă a liceului, iar asta s-a transpus în punerea în pericol a vieții unui copil, prin neglijențe acumulate, care au venit în cascadă și puteau duce la o tragedie, cât și prin asumarea unor atribuțiuni de către persoane total necalificate sa facă asta. Liceul Sportiv Constanța a devenit un pericol pentru proprii elevi.” a mai acuzat părintele pentru ziarul Replica de Constanța.

Ce spun oamenii legii

Astăzi, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un băiat, de 16 ani, ar fi fost lovit la nivelul feței de către alți doi tineri, de 15, respectiv 16 ani, faptă petrecută în proximitatea unui liceu din municipiul Constanța. Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, acestea fiind conduse la sediul unității de poliție, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident, urmând ca la finalizarea acestora să se ia masurile legale care se impun.

Citește și ELEV bătut cu BESTIALITATE, la LICEUL SPORTIV din CONSTANŢA

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Viitorul clan al sportivilor ..mosilor feriti-va oasele vin lupii tineri
3
2
Degeaba nu si-a luat bataie fraierul ala.mai cautati si alti vinovati.
3
10
este un caz izolat in scolile gestionate de mine procesul instructiv educativ se desfasoara la standarde cele mai inalte si in deplina siguranta
5
6
Asta nu e liceul care da numai campioni? Ca sa vezi, si sa nu crezi.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920