REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

TAXIMETRIST: ’Cică suntem de că..t dar, nici așa, să fim BĂTAIA de JOC a bulangiilor'

TAXIMETRIST: ’Cică suntem de că..t dar, nici așa, să fim BĂTAIA de JOC a bulangiilor'

Replica API 4 decembrie 2020 | 13:42 6725

Un taximetrist și-a descărcat ’oful’ și ne-a declarat cât de ‘rău’ este în aceste vremuri cu noile firme de ride sharing apărute în municipiul Constanța. Despre cât de zgârciți sunt clienții, cum își ‘ bate joc’ sistemul de ei și curse anulate, puteți citi în rândurile de mai jos.

Un constănțean și-a spus povestea pe care o trăiește de peste 20 de ani de când e taximetrist în Constanța. Mai nou, după ce și-a achiziționat un autoturism nou, acesta a decis să nu-și mai colanteze mașina și să se bage în flota Bolt, nou venită în Constanța. După spusele lui, ar fi făcut o mare greșeală pentru că nu se mai câștigă la fel de bine și se gândește să revină la taxi. Totodată, acesta mai spune că cei de la Bolt îi jecmănesc de bani. „Problema este că servicii de calitate nu ai cum să oferi în 2-3 lei. Dar ce, îi doare burta pe ei? Ei să își facă banul pe cârca la proști. Nici nu mai intră băieții în condițiile astea. Sunt foarte mulți băieți care au și job-uri. Eu trăiesc din așa ceva. O să colantez mașina și o bag iar pe taxi și termin bâlciul. Nouă, la 100 de lei încasați, 20 lei se duc la Bolt, rămân 80 din care 8 lei îi ia flota și îmi rămân 70 de lei, dacă scad și benzina rămân cu 20 de lei. Nu se merită. Înainte mai lăsau oamenii dacă plăteau cash. Plus că nu îți iei țeapă, la destinație îți dau și bătaie dacă nu plătești. După zic oamenii că taximetriștii sunt de căcat, păi da frate, dar nici să fii bătaia de joc a lu bulangii ăștia de la Bolt. Eu nu am nimic cu nimeni dar vin cu bani de acasă ca să le fac lor raiting”, ne-a declarat taximetristul.

Se dau țepe la greu: „Toți ordinarii... dau comenzi la fraieri”

Noile aplicații de ride sharing au fost proiectate să ajute clienții însă, se pare că șoferii nu le văd chiar deloc. Aceștia spun că sunt mulți care își fac conturi și dau comenzi la taxi aiurea, aceștia făcând zeci de kilometri degeaba. „Nu vă mai zic că sunt țepe, sunt date comenzi și când ajungi acolo se anulează comanda. Am fost eu de la Fantazio la Eforie Nord și mi-au anulat comanda. Eu le-am zis, cum îmi cereți mie atestat, cazier și altele, cereți-le mă și la clienți o poză de pe buletin când le faceți contul. Nu toți ordinarii se duc, își iau o cartelă de la Vodafone, fără credit, și după dă comenzi la fraieri. Pe ei nu-i interesează decât profitul. După comanda de la Eforie Nord, imediat mi-a intrat comandă la Tuzla, tot țeapă, apoi încă o țeapă la Techirghiol, apoi, mi-a mai intrat o comandă tot la Eforie Nord și am zis că ce mai contează a patra țeapă. Am făcut 54 de kilometri în ziua aia de aiurea. A patra cursă, era o tipă din București care voia să meargă la hotelul unde era cazată. Cursa a făcut 15 lei dar mi-a dat 50 de lei, m-a văzut că eram amărât, probabil”, a spus taximetristul.

Dacă nu lași tips ești SĂRAC

Taximetristul, nervos de reducerile pe care le aplică Boltul își jignește clienți făcându-i ’săraci’. Pe premiza, poți să renunți la taximetrie dar nu poți scoate taximetristul din om, bărbatul a mai spus că se așteaptă mereu la un tips, și nu unul mic, să nu pari sărac! „L-am luat pe un sărac de la Maritimo și l-am adus pe Caragiale, a făcut cursa 11 lei și mi-a scris pe aplicație că plătește clientul 6 lei și 5,6 lei Boltul. Nici măcar nu a dat și el 10 lei... Păi m-am dus la Lazu, i-am luat pe doi de acolo și i-am dus la spital și cursa a făcut 27 de lei. Le-am zis, ’bă voi sunteți sănătoși la cap cu Boltul vostru? Cum mă 27 de lei?’. Cei de la Bolt mi-au zis că se pune de unde ați luat familia, dar nu e în municipiu și tariful de exterior trebuie să existe. Aia îmi spune că ‘domnule să știi că eu am un voucher de la Bolt și vă dă Boltul după’, bă lasă-mă cu prostiile”, a mai spus bărbatul.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Problema e a noastra , a societatii, jegurile de taximetristi trebuiau educate inainte de a se urca pe un taxi, si controlati la sange pana invata ce i taximetria, nu sa faca abuz la orice cursa, dar cum natia a fost de vanzare nici nu a interesat imaginea ei , autoritatile s au facut ca nu stiu , nu se intampla ,si oportunisti jecmanitori si au facut de cap! Lesinatul ala de taximetrist sa mearga un pic in Europa sa vada ce i un serviciu de calitate in taximetrie , pe urma sa ceara!
1
0
Daca s ar rezolva punctele de mai jos Responsabilitatea soferului adica la fel ca si cu permisul de conducere, atestatul taxi sa poata fi suspendat Adica daca o comiti atunci iti pierzi atestatul. In felul acesta am scapa de soferii care trag tepe clientilor si implicit fura firma pentru care lucreaza Firma nu are bani nu poate investi in masini noi etc Acum daca soferul trage teapa este pedepsita doar firma Il dai afara si se angajaza la alta firma 2 Itp a 6 luni Agreare la an ar trebui un serviciu specializat si responsabil pe taxi chiar in cadrul RAR Dar nu se vrea
1
1
Bine ca am idei noi sa vezi tu cum am eu acasa 5 cartele si de nu va da fratele vostru comenzi pana va satura dumnezeu va lasati voi de uber hahaha
2
1
Mai bine taximetrist cu bani in buzunar decat sofer la uber ...pardon....sclav la uber!!!!Dc sa fac uber sa dau 35 % din incasari la uber!?!?!Mai bine sa bag toti banii in buzunar!!!!Sclavilorrrrrr ....stati in masini pe la colturi ai astepta ti cate 10 lei si aia va raman 5!!!!Hai sictir cu uber ul vostru
7
7
Uite un exemplu de cacat, de taximetrist infect si mincinos, frustrat ca nu mai poate trage tepe. Poti face altceva, bai mincinosule! Sunteti eiminati de pe piata din cauza conditiilor pe care le oferiti! S-au gandit ciobanii sa scrie la gazeta! Mars la munca, bai analfabetule!
9
4
Ca si taximetristii sunt de cacat, cum le pute in masina a mici de Kaufland si tigari, jegul pe presuri e la cote radioactive, si ei te iau cu ia zi boss...normal ca nu le convine unde tre sa tina masinile si mai ales pe ei curati ca le da lumea rating, ca e greu sa bagi 2 lei si in masina si sa si vorbesti frumos...e mai bine sa ai un taxiu jegos, cu colantul desfacut, cu AC care nu merge da lasi geamu deschis sa-mi vina in spate miros de subrat...cui nu-i place, sa se lase, mai plecati acasa, ca de cacanari suntem satui...
6
3
Hoti dracu !
4
2
Doar taximetristilor cu idei comuniste nu le convine ca au venit in Constanta Uber,bolt sau alte firme de taxi,ei care se lauda ca au societati si platesc taxe la stat nu admit existenta altor societati pe o piata libera unde tocmai concurenta este motorul economiei.Ducetiva ma in Corea de Nord pentru ca acolo totul este controlat de stat,nu exista concurenta intre firme.
6
3
Anunt pentru taximetristi, sc angajeaza incarcator descarcator manipulant marfa depozit legume fructe interioara 4.Se ofera 100 lei la zi si un pet de bere la 2 persoane, deasemeni se pot lua acasa legume si fructe deteriorate sau expirate. Taximetristii ramasi fara obiectul muncii din cauza Uber Bolt sunt bineveniti
16
6
La uber,bolt sa nu aveti pretentii de tips
6
4
Prefer Uber in detrimentul clasicelor taxi, cu soferi slinosi, incaltati cu papuci cu iz de picioare nespalate, putind a transpiratie si cu vocabular de Piata Chiliei...basca si cu cate o tigara in coltul gurii... e naspa concurenta,nu-i asa si mai ales cand vorbim de alte conditii?
20
2
Sunt suparati,logic ,este fiscalizat totul,experienta mea cu city taxi ,am fost luati de la city mall si pustiul de la volan a spus ca el nu pune ceasul,era orasul blocat de zapada,de asta nu am putut scoate masina,si i-am spus ca e in regula dar trebuie sa ma duca in palas la circulatie,si atunci a inceput sa schelalaie ca e masina lu ta-su si ca e student si vrea sa faca bani
17
2
Babu, Fagadau si Rasauteanu, cei 3 crai de la Rasarit, au adus Bolt, etc! Pe ei ar trebui sa ii mascariti Cat despre latraii de pe aici, care n au 10 lei de taxi, aveti CT- SARS COV 2-BUS! Enjoy!
3
12
De cand a aparut Uber si Bolt in Constanta am inceput sa le folosesc! De ani de zile nu am mai mers cu taxiul! Numai jeguri nemancate ca jagosul asta care comenteaza! Taximetristii din Cta, cu mici exceptii, sunt niste infecti! Nici unul.nu tine ceasul pe bord sa vada clientul!Ba intre scaune,ba in torpedou ,ba sub scaun! Ani de zile ne ati jegmanit cu soparle pe care le butonati sa dublati cursa! Ani de zile.comentati ca e cursa prea mica!Zat! E orasul vostru? Ati venit cu el de acasa! E loc pt toata lumea!. Sa nu mai vad ciorile nespalate de la City Taxi care te fura pe fata! Zat!
26
1
O sa va invartim precum OZN urile din UFO ,Start Trek cu ,comenzi imaginare.Diriginte de santier cauta muncitori la cement,mortar,beton banuiesc ca nu va tine aveti frezoane si va ia toate boalele!
12
1
Mananca mare bors acest infect... la bolt nu ai cum sa primesti curse cu preluare de la 10 km decat daca asta vrei pt ca iti maresti aria de preluare... mananca mare bors.mars inapoi la taximetrie la japca pe care obisnuiai sa o faci.nu iti convine ca esti monitorizat si nu mai poti sa faci mizeriile pe care le faceai la romaris.... infectuleee, suntem in 2020 lumea va uraste pt ca sunteti niste mizerii infecte de oameni.
18
3
Am vrut sa iau taxi , ieri de la gara , pana la Brotacei . Dar , de fiecare incercau sa ma ocoleasca , prin oras , crezand ca sunt turist . La pret nu va mai spun . Dar...invers de la Brotacei pana la Gara , totdeauna au fost corecti , la pret si la traseu . Parca nu ar fi acelasi oras . Unu din motivele , care resping turisti de CT , este si acesta .
15
2
Fiti ba seriosi. Asta e un articol tendentios.de 3 luni replica apasa pedala BOLT.doar bolt BOLT BOLT BOLT.iar personajul daca nu este unul imaginar este clar un frustrat.
11
6
la Uber si Bolt le dau taximetristii.
16
2
Nu toti taximetristii sunt la fel , sunt sigur ca multi dintre noi au prins si oameni ok , cinstiti si cu masina curata . Problema e ca nu se face primavara cu o floare , majoritatea taximetristilor sunt niste nesimtiti , iar aplicatiile respective au aparut ca raspuns la cererile oamenilor . Daca taximetristii erau ok , nu cerea nimeni uber si bolt etc.
18
3
Vand liciente taxi loate de la primarie de la patrascu pe 150 lei. Vanzarea sa face la mare urgenta ca ne ancaleca uber si bolt. Pretu o nimica toata 10000 de euro bucata
13
5
pretul ? Acum plangi!
18
1
paznici si taximetristi , munca adevarata , productiva nu se vrea, e grea !
19
1
Taximetristi tampiti. Unu nu ar pune o camasa pe el si ar da un aspirator in MASINA AIA IMPUTITA IN CARE STA SI TRANSPIRA ZI SI NOAPTE. Unu nu ar incerca sa fie mai politicos, sa isi respecte clientii si sa conduca normal nu de parca e SCHUMAHER ! 90% din taxiurile din constanta cand intri in ele iti INTORC STOMACUL PE DOS. MIROS A HOIT si ei se plang ca altii sunt de vina ca nu merge treaba. E ASA GREU SA SPELI MASINA, SA FI POLITICOS SI SA NU CONDUCI CA UN DEZAXAT MENTAL ?
41
3
Sa-l angajeze. Ca au aceeasi atitudine cand vine vorba de concitadini. Fuduli, puturosi, acum saraci. Tamango, il ia consilier pe partea de transport.
11
4
Barbatul taximetrist pare cioara. Direeeect.
20
2
Taximetristul lucreaza la Replica?
18
3
Uber si bolt este un serviciu care nu ajuta romani doar ia banu aceste firme nu ajuta romania trebuie sa recunoastem vrem nunvrem asta e adevaru uber bolt doar spaga au dat pt a veni in ct restu nu face nimic si cara bani din ro in tarile lor acolo se cheltuie profitu
5
16
Uber si bolt vor castiga la cta, taxiurile for da faliment si toti puescariasii de taximetristi
24
5
Restaurant, sa nu mai astepte aia 10% din comanda, toti astia care o dati in taxi lasati tips la frizer, unghii, fumati ca turicii si faceti circ pt 2lei? luati ma bicicleta ca e mai ieftin ,amaratilor
9
12
Va spun eu cum sta treaba...fac uber de ceva timp....scz dar toti saracii si totii copii merg cu uber!!!!Numai curse de max 10 lei si vor sa fie pupa ti in c..!!!!Din pacate nu o sa mearga aceasta aplicatie aici!!!Imi pare rau k am bagat masina la uber si ma gandesc f serioa sa o scot ptr k imi bat joc de ea si de mine!!!!Nici cu taxiul nu imi este rusine....de ciorile alea borate care cel de 5 ori cursa dar nici cu uber nu este treaba!!!Km la greu .....bani......putini
11
24
In sfarsit scapam si noi de taxigiii jepcari
37
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108