REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Taximetriştii care acţionează în zona Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, „vizitaţi” de poliţişti!

Taximetriştii care acţionează în zona Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, „vizitaţi” de poliţişti!

Replica API 15 septembrie 2018 | 00:21 414

Oamenii legii au acționat joi, 13 septembrie a.c., pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona a 8 aeroporturi din țară, inclusiv cel de la Mihail Kogălniceanu. În doar 2 ore, au fost verificate peste 500 de autoturisme și au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

La data de 13 septembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi. Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite. În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 528 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 218 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 66.000 de lei. Dintre sancţiunile aplicate, 178 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 34 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 6 pentru alte abateri. Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 21 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere. În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român, jandarmi și specialiști din cadrul Metrologiei Legale. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la m kog taxiurile sint a lui fotu cristian liderul de sindicat ca asa se fura la aeroport el cu taxiuriie cu motorina de la stat politistul mateo cu expesoarele de cafea tot de pa aeroport pa naspa alt politist la infolierea bagajelor boldea cu toata familia numai combinatii si dnaul doarme
0
0
e o singura solutie : UBER !
0
2
Mai Vasile Ion chiar si de nevasta-ta si-au batut joc in toate felurile?
3
0
am pierdut avionul de bucuresti in martie de la munich . a fost furtuna si tot programul dat peste cap . lufthansa a chemat la urgenta toate taxi urile din munich carora le a dat vouchere sa transporte la hoteluri toti pasagerii reroutati a doua zi . faceti taxi aeroport si gata cu smecherii .......oficial cu dispercer la sosiri . f simplu , elegant si cu tarif clar oras sau afara oras . terminati cu neamurile , prietenii sau firmele de casa . vrea taxi aeroport , autorizatie speciala cu tarif special si intrare controlata la aeroport .
4
1
Amenzi prea mici pentru nemernicii astia... numai oameni nu sunt.. niste jeguri ar trebuie legi mai dure amenzi mai mari pentru ei.. raspundere mai mare... isi bat joc de toata lumea in toate felurile!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108