REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

TAXIMETRIŞTII, nemulțumiți de controalele POLIŢIEI și de cursele SCURTE!

TAXIMETRIŞTII, nemulțumiți de controalele POLIŢIEI și de cursele SCURTE!

Replica API 2 iulie 2021 | 20:01 1945

După ce au fost luaţi la puricat de către poliţişti, taximetriştii constănţeni s-au arătat nemulţumiţi şi de faptul că cei care iubesc această meserie sunt băgaţi în aceeaşi oală cu cei care fac rabat de la reguli, ba de cetăţenii care îşi arată dispreţul faţă de ei, ba de tarifele mici ale curselor. Şi asta nu e tot, nemulţumirile au legătură şi cu concurenţa care le fură clienţii.

Taximetrist, revoltat din cauza unei curse de 6 lei

Problemele taximetriştilor de la malul mării nu se mai termină. După scandalul iscat de Regulamentul taximetriştilor, acum problemele sunt legate de tarifele prea mici ale curselor. Unii taximetrişti consideră că pentru o cursă de doar 6 lei este prea mare efortul de a se îmbrăca decent şi de a respecta pe toată lumea, în condiţiile în care majoritatea cetăţenilor îi blamează. “Am investit 10.000 de euro într-o maşină nouă, în fiecare dimineaţă dau 20 de lei să spăl maşina interior-exterior. Plătesc la 6 luni asigurare 450 de lei, ITP, schimb de ulei la 10.000 de km, mă îmbrac decent şi încerc să respect pe toată lumea şi ce primesc în schimb? Cursă de 6 lei de la Gară până la Diplomatic şi 300.000 de oameni care spun că taximetriştii sunt nişte gunoaie. O să mă las de taximetrie şi mă apuc de Uber cu un Logan din 2005. Poate aşa mă respectaţi”, a explicat un şofer de taxi.

„Nu accept să fiu băgat în aceeaşi oală cu japcangiii”

O altă nemulţumire a şoferului este legată de faptul că cetăţenii îi bagă în aceeaşi oală pe cei care iubesc taximetria cu cei care fac rabat de la reguli. „Eu accept şi curse de 6 lei şi curse de 100 de lei. Ce nu vreau să accept este faptul că sunt băgat în aceeaşi oala cu japcangiii”, a mai adăugat taximetristul. Pe de altă parte, clienţii susţin că preferă Uber sau Bolt pentru că preţurile sunt mult mai accesibile, în cazul unora dintre taxiuri aspectul este deplorabil, iar atitudinea unora dintre taximetrişti lasă de dorit. În plus, şi faimoasa „maimuţă” cu ajutorul căreia şoferii nu dau bon şi rest înclină balanţa în favoarea concurenţei.

49 de sancțiuni pentru nerespectarea legii

Amintim că poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat săptămâna trecută o acţiune tematică pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. Într-o singură zi, agenții au aplicat 49 de sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor a fost de 16.540 de lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu oi fi tu ca ceilalti japcari, dar nu ai incontro, 80 la suta dintre voi asa sunt, jepcari si needucati, de aia va baga lumea in aceeasi oala pe toti..
2
1
Toata lumea vrea sa se imbogateasca prin orice mijloace. Ca sofer de taxi sigur nu te imogatesti, poate ca patron de firma de taxi. Evaziunea fiscala in domeniul transportului auto este in floare, atat la taxi cat si pe microbuze care transporta pe ruta Constanta-Mangalia, Constanta-Navodari, acestia neeliberand bilete.
2
1
Am un filmulet cu un taxi care ma sicaneaza, unde il trimit?
5
3
Toti taximetristii sunt niste fomalai !!
7
4
Sa ne beliti poola!
5
10
Am vazut in statie la spital niste soferi mai intunecati, transpirati si in slapi, pe astia nu ii vede nimeni ca sa le dea amenda?? Parca era obligatoriu sa se imbrace decent!
35
1
Nu v-ar fi rusine cum aratati si cum trageti de clienti pe peroanele garii si ce masini aveti. Uitati-va in oglinda macar cind plecati de acasa.
28
2
Voi dati bani sa spalati masina haha care o impingeti cate un metru sa nu porniti ma japcangiiloor huooo
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212