REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Teatrele şi cinematografele, GATA de START

Teatrele şi cinematografele, GATA de START

Replica API 27 ianuarie 2021 | 09:40 1817

În contextul în care incidenţa cazurilor de coronavirus din municipiul Constanţa a ajuns la 2,59 la mia de locuitori, iată că instituţiile de cultură din oraş prind curaj şi se pregătesc pentru a-şi reîncepe activitatea cu publicul. Teatrele şi cinematografele sunt gata să funcţioneze chiar şi la 30% din capacitate, însă aşteaptă cu sufletul la gură decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Gheorghe Ungureanu: „Suntem pregătiţi pentru a porni motoarele”

Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, susţine că această perioadă este una foarte grea pentru cultura constănţeană, dar instituţia este pregătită să-şi continue activitatea. “Suntem pregătiţi pentru a porni motoarele, chiar şi la capacitatea de 30 la sută. Pregătim nişte spectacole, doar să dea drumul activităţii. Suntem închişi de anul trecut. Nu avem din ce să acoperim cheltuielile. Cultura trebuia subvenţionată. Puteam să deschidem un mall în sala mare şi aveam activitate economică, dar noi încurajăm cultura. Suntem legaţi de mâini şi de picioare”, a mai explicat directorul instituţiei pentru reporterii Replica.

Centrul Multifuncțional "Jean Constantin" aşteaptă hotărârea CJSU

Şi Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" este pregătit să îşi deschidă porţile pentru public. Directorul Dan Cojocaru a precizat pentru reporterii Replica faptul că aşteaptă decizia CJSU în acest sens. “Noi aşteptăm hotărârea Comietului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Suntem pregătiţi să dăm drumul activităţii, chiar şi la 30%-50% din capacitate. Avem toate normele îndeplinite, avem tot ce ne trebuie: circuite, dezinfecţie”, a explicat directorul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin".

Şi la „Oleg Danovski” se fac pregătiri

Şi la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” se fac pregătiri în vederea reluării activităţii cu publicul. „Noi suntem pregătiți de deschidere, chiar dacă la capacitate redusă. Chiar acum eram la repetiții, împreună cu ai mei colegi care sunt foarte fericiți că în sfârșit ne vom relua activitatea. Vineri și duminică vom avea primele spectacole, începând cu ora 19.00”, a declarat Daniela Vlădescu, directorul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Miercuri are loc şedinţa CJSU

Amintim că miercuri, 27 ianuarie, are loc, în sistem electronic şi de această dată, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se tin evenimente festive pentru tineret!
0
0
Concret ce evenimente culturale se petrec in sala cu nume pompos centrul multifunctional educativ pentru tinetet ,,Jean Constantin'',?
2
0
csu sa-mi plateasca paguba syferita ca nu am deschis restaurantul cand indicele a scazut sub 3 la mie. cine sunt ei. dumnezei.
1
0
Ba stai dreacu calm ca cine stie cum demarezi si lasi urme de cauciuc pe marmura casei de cultura.stai dracu potolit cu motoarele tale ca sar pistoanele in capota nebunule cu evenimentele tale culturale cu tot.mari evenimente culturale.ca si cum constanteanu e vreun francez.tu fa in continuare ce stii targuri de haine de piele Fuego si niste serate tataresti ca mai multi nu poti.are el evenimente culturale pe teava, de ce nu le enumeri ma garoiule?hai sa le vedem care s evenimentele alea... ai de plm cu toti comunistii la conducere o sa facem o mare pl
2
0
Pai ce ai facut boss nu mai e boala lu calache?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920