REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Teatrul de vară „Soveja” va fi igienizat

Teatrul de vară „Soveja” va fi igienizat

Replica API 23 iulie 2020 | 00:00 1442

În cadrul unei conferinţe organizate în Parcul Arheologic din Constanţa, la care au fost prezenţi directorul Teatrului de Stat Constanţa, Erwin Şimşenshon, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, şi primarul Decebal Făgădău, a fost anunţat faptul că se dă startul Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst-Constanţa 2020, care va cuprinde evenimente diverse, ce se vor desfăşura în spaţii amenajate în aer liber.

Evenimentele se vor desfăşura în perioada 23 iulie-6 septembrie şi pentru o lună şi jumătate vor avea loc reprezentaţii ale unor spectacole de teatru, concerte, lansări de carte, proiecţii de filme, dar şi spectacole de stand up comedy. Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” şi Centrul Cultural Judeţean „Theodor T. Burada”.

Proiect Finanţat de CJC

Pentru infrastructura proiectului a fost alocată suma de un milion de lei, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean. Potrivit directorului Teatrului de Stat, în weekend intrarea va fi liberă, însă, datorită cererii mari şi a interesului acordat de către cetăţeni acestui proiect, se vor introduce biletele, mai ales pentru ca evenimentele să poată fi sustenabile.

Teatrul de vară „Soveja” va fi reabilitat

Directorul Teatrului de Stat Constanţa, Erwin Şimşenshon, a declarat în cadrul conferinţei că Teatrul de vară „Soveja” va fi igienizat în următoarele două săptămâni, urmând ca „în cadrul stagiunii estivale să gazduiască spectacole la care vor putea participa 400 de persoane”, a precizat Erwin Şimşenshon. Evenimentele vor avea loc şi pe scena amenajată în Parcul Arheologic din Constanţa, începând de joi, 23 iulie, cu o lansare de carte în care este povestită istoria Pieţei Ovidiu.

„Această stagiune estivală înseamnă o schimbare de mentalitate”

Prezent la conferinţă, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a recunoscut că infrastructura culturală a oraşului nu arată bine, că teatrele de vară au nevoie de reabilitări, iar lumea aşteaptă ca după 30 de ani de nepăsare colectivă să se schimbe lucrurile. Primarul a oferit asigurări că vor fi depuse eforturi pentru restaurarea teatrului constănţean, acesta fiind unul dintre simbolurile oraşului. „Suntem în faţa unui eveniment de care, sincer, ne era dor. Îi invit, în condiţii de siguranţă, pe constănţeni şi turişti să vină la un festival care se numeşte simbolic Be Safe. Această stagiune estivală înseamnă o schimbare de mentalitate după această pandemie, în ceea ce priveşte actul cultural”, a declarat Decebal Făgădău. De asemenea, autorităţile doresc ca astfel de evenimente să aibe loc la Constanţa şi pe viitor. „Important este ca aceste stagiuni estivale să fie permanentizate”, a mai adăugat primarul.

Studiul „Barometru de consum cultural”, realizat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC), care analizează percepţia oamenilor cu privire la rolul instituţiilor culturale, arată că 65% dintre oameni cred că participarea tinerilor la activităţi culturale este la fel de importantă ca participarea la orele de şcoală.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ha,ha,ha,ha,ha, sa o vedem si pe asta ! Fapte, nu vorbe !
0
0
Ce faceti cu gradina Tomis care e sub nasul lui Fagadau.De ce nu e folosita, in circumstantele actuale. A cui e?
1
0
Alo primaria makidoneasca Constanta.Hai sa facem un mol multinational. Ce pula mea
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212