REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Telenovela de la Ghindăreşti continuă: mama fetiţei urecheate a vrut să o retragă de la şcoală

Telenovela de la Ghindăreşti continuă: mama fetiţei urecheate a vrut să o retragă de la şcoală

Replica API 6 octombrie 2012 | 00:00 345

Măsură exagerată

Măsură exagerată

Supărarea unui părinte din Ghindăreşti a fost atât de mare încât a vrut să-şi retragă copilul de la şcoală. Facem referire, în cazul de faţă, la scandalul care izbucnit la şcoala din localitate, dintr-o banală glumă între copii. O fetiţă de 7 ani i-a dat jos pantalonii unui coleg, mama acestuia trăgând-o de urechi, de unde şi scandalul monstru pornit între părinţii celor doi copii. Din câte se pare, conflictul s-a înrădăcinat atât de adânc, încât mama minorei nu a mai vrut s-o lase la şcoală.

Situaţia anchetei de la Ghindăreşti are toate elementele necesare pentru a se transforma într-un sitcom de succes. După ce episodul pilot a apărut, având-o în rolul principal pe Sofia Bartolomeu, mama unei fetiţe de 7 ani, elevă în clasa I, la Şcoala Gimnazială din Ghindăreşti, care a adus în atenţia tuturor faptul că i-ar fi fost urecheat copilul de un alt părinte, motiv pentru care a făcut o plângere la Poliţie, iată că episodul doi nu întârzie să apară, prin ameninţările părintelui de faţă, cum că îşi retrage fetiţa de la şcoală, definitiv. Surprins de întorsătura situaţiei, directorul unităţii de învăţământ, Adrian Ţacu, a făcut tot posibilul pentru a aduce femeia la sentimente mai bune, explicându-i că în acest mod traumatizează copilul. "Nu a adus copilul la şcoală vineri, 28 octombrie, şi luni, spunându-mi că o va retrage. I-am explicat că, în cazul în care nu-i place unitatea noastră de învăţământ, să o schimbe, dar să nu retragă copilul din învăţământ, pentru că aşa spunea, că nu o va lăsa deloc la şcoală", a declarat, pentru "Replica", Adrian Ţacu, directorul Şcolii Gimnaziale din Ghindăreşti. În cele din urmă, Sofia Bartolomeu a revenit la sentimente mai bune, lăsându-şi copilul să ia parte la orele de curs încă de marţi, 2 octombrie.

Situaţie neclară: a avut loc urecheala?!

Situaţia cu privire la scandalul pornit este încă una neclară, ancheta poliţiştilor desfăşurându-se în continuare cu paşi mici. "Ancheta este în desfăşurare, însă nu ştim încotro ne îndreptăm, întrucât reclamanta a spus că nu vrea să se ajungă la judecată", ne spun oamenii legii. În plus, directorul unităţii şcolare, Adrian Ţacu, a menţionat că părintele reclamat neagă că ar fi tras fetiţa de urechi. "Acum, nici nu ştim ce s-a întâmplat concret. Situaţia a mers mult prea departe. În fond, este vorba de nişte copii, nici nu putem să ne luăm prea mult după declaraţiile lor. Unii spun că femeia respectivă a intrat în clasă, alţii că nu, unii spun că doar a certat fetiţa, alţii că a tras-o de urechi. Nici nu ştim pe cine să credem, sunt prea mici", a spus directorul. Însă, totul s-a petrecut foarte repede, spre mirarea lui Adrian Ţacu, care susţine că nu se aştepta la asemenea reacţii din partea Sofiei Bartolomeu. "Dânsa a venit la mine, eram în timpul orei, mi-a povestit ce s-a întâmplat, că i-a fost urecheat copilul. Am lăsat totul baltă, am fost cu dumneaei la Poliţie, am depus plângere, am încercat să fac tot posibilul pentru a clarifica situaţia. Însă, din contră, femeia s-a supărat şi mai tare, nu şi-a mai lăsat copilul la şcoală, a început cu ameninţări, am rămas surprins, nu mă aşteptam la aşa ceva. Chiar am întrebat-o unde vrea să ajungă cu toată povestea aceasta şi a început să plângă, spunând că nu îşi va mai lăsa fata la şcoală", a completat Adrian Ţacu. Potrivit acestuia, surprinderea este şi mai mare întrucât cunoaşte foarte bine familia micuţei ca fiind una onorabilă şi respectată în Ghindăreşti, cu care s-a înţeles foarte bine pe parcursul anilor. "Pentru mine rămâne un mister tot acest incident şi reacţia mamei elevei. Cunosc familia, este una onorabilă, ne-am împăcat foarte bine. Am luat măsuri imediat, nu am fost indiferent... Chiar nu înţeleg", a mai spus dascălul. Însă, măsurile au fost deja luate, conducerea Şcolii Gimnaziale din Ghindăreşti spunând că nici un părinte nu mai are acces în şcoală, decât pe holul principal, până la cancelarie şi secretariat, sau însoţit de un angajat al unităţii şcolare. Reamintim că primul caz de violenţă în şcoli s-a înregistrat la Ghindăreşti, imediat după debutul noului an şcolar, când o elevă în clasa I, D. Bartolomeu i-ar fi dat jos pantalonii unui coleg în faţa clasei. Vrând să-i aplice o lecţie, mama băiatului ar fi venit la şcoală, mustrând-o pe fetiţă şi trăgând-o de urechi, de unde şi scandalul izbucnit între părţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa stiti ca voi de la replicaonline.ro cred ca nu stiti sa scrieti. Nu este o teleonovela.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108