REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Televiziunea este de domeniul trecutului, iar digitalizarea reprezintă viitorul

Televiziunea este de domeniul trecutului, iar digitalizarea reprezintă viitorul

Replica API 19 aprilie 2016 | 00:00 183

Televiziunea este deja de domeniul trecutului în ţările dezvoltate, întrucât toată lumea se îndreaptă spre digitalizare, a declarat, luni, Andrez Guadamuz, profesor în cadrul Universităţii Sussex, prezent la Bucureşti la o conferinţă pe tema proprietăţii intelectuale în mediul digital.

'Televiziunea este un domeniu al trecutului, cel puţin în ţări ca Marea Britanie, unde îmi desfăşor activitatea, pentru că toată lumea se digitalizează şi foloseşte redarea în flux continuu. Difuzarea în flux continuu reprezintă viitorul', a spus Guadamuz.

Potrivit acestuia, un exemplu elocvent în acest sens este transmiterea evenimentelor sportive pe internet, fenomen care a luat o amploare foarte mare în ultimul timp.

'Oamenii se mişcă din ce în ce mai mult spre domeniul digital. De exemplu, difuzarea în flux continuu a evenimentelor sportive, difuzate online', a adăugat expertul.

Potrivit acestuia, digitalizarea va merge până la a ne conecta la internet aparatele casnice.

'Toate aparatele domestice vor fi conectate la internet în curând. De exemplu, frigiderul ne va spune când s-a terminat laptele. Deja se întâmplă toate aceste lucruri', a arătat Guadamuz. El a adăugat că se vorbeşte din ce în ce mai mult despre proprietatea intelectuală în mediul digital.

'Până acum, materialele erau tipărite şi era foarte clar ce se întâmplă cu proprietatea intelectuală a lor. Însă, acum se vorbeşte din ce în ce mai mult de conţinut protejat de drepturi de autor şi în mediul digital', a susţinut Guadamuz. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108