REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tendinţe ale modei feminine în sezonul primăvară-vară 2012

Tendinţe ale modei feminine în sezonul primăvară-vară 2012

Replica API 9 ianuarie 2012 | 00:00 289

Accente peplum şi imprimeuri

Accente peplum şi imprimeuri

Sezonul primăvară-vară 2012 pare unul nehotărât. Rochiile anilor '20 defilează alături de imprimeuri futuriste, nuanţele neon sunt completate de sclipiri metalice. Am identificat patru tendinţe generale ale vestimentaţiilor de început de an. Ne ajută mărci precum Salvatore Ferragamo, Ralph Lauren sau Dolce & Gabbana. Nu se poate spune că imprimeurile au fost vreodată complet ieşite în afara tendinţelor. Şi totuşi, sezonul primăvară-vară din 2012 se foloseşte de ele mai mult ca oricând. Pasiunea pentru flori a designerilor este evidentă, dar nu singulară. Colorate în nuanţe aprinse apar păsări, imagini modificate digital şi forme geometrice futuriste, combinate cu influenţe art deco sau tribale. Sezonul este unul "zgomotos" şi aglomerat, fiecare designer având în colecţie măcar un model imprimat într-un fel sau altul. Peplum este un tip de fustă sau rochie care accentuează linia taliei cu ajutorul unui volan prins în continuarea jachetei. Moda provine din stilul anilor '40 şi privită mai atent, poate fi urmărită până în perioada victoriană. I se dă din nou atenţie, aşa cum s-a mai întâmplal şi în anii trecuţi, în cadrul unui curent general care subliniază feminitatea.

Stilul anilor '20

Aşa cum anii '50 au fost folosiţi stilistic în urma succesului serialului Mad Men, producţia americană Boardwalk Empire pare să trimită moda lui 2012 şi mai în urmă, imediat după terminarea Primului Război Mondial. Unele publicaţii specializate îi spun "stilul Gatsby", altele trimit la un personaj feminin din aceeaşi carte - Daisy Buchanan - numind modelele îmbrăcate în aerul începutului de secol "fetele Buchanan". Cert este că pe podiumurile din Milano, Paris şi New York se simte influenţa curentului Art Deco. Simple sau cu franjuri, coborâte până în dreptul genunchilor sau lungi până la podea, rochiile - se repetă în multe dintre colecţiile de primăvară.

Contraste

Primul sezon de modă din 2012 este şi unul al contrastelor. Pe de o parte, mărci precum Louis Vuitton, Prada sau Chanel mizează pe frumuseţea ştearsă a culorilor pastelate. Pe de alta, creatori şi critici de modă identifică aproape în aceeaşi măsură vestimentaţii în culori ţipătoare, cu reflexii metalice şi nuanţe neon. Nu se poartă deodată, dar coexistă într-un sezon în care tendinţele oarecum contradictorii nu se limitează doar la culoare, conform stylereport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108