REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Tenisul constănţean creşte campioni! Cel mai valoros junior al urbei, Ştefan Paloşi, sprijinit cu fonduri nerambursabile de CJC

Tenisul constănţean creşte campioni! Cel mai valoros junior al urbei, Ştefan Paloşi, sprijinit cu fonduri nerambursabile de CJC

Replica API 6 februarie 2018 | 00:00 288

Unul dintre cei mai valoroși tineri jucători de tenis pe care îi are România, la ora actuală, este constănțeanul Ștefan Paloși. Multiplu campion național, atât în probele de simplu, cât și în cele de dublu, cu o prestație impresionantă la cele mai importante turnee ale mapamondului, constănțeanul Ștefan Paloși este clasat pe locul 24 în topul ITF, fiind primul dintre juniorii români tenismeni clasați în topul respectiv.

Pentru prestația sa sportivă din 2017, tânărul tenismen a primit, anul trecut, un sprijin și de la Consiliul Județean Constanța. Este vorba despre 103.600 lei, din fonduri nerambursabile, acordate în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non profit de interes general. Fondurile nerambursabile au fost acordate în baza contractului nr. 21459/3.08.2017, „Drumul spre înalta performanță – tenisul constănțean crește campioni 2017”, semnat de tatăl său, Ionuț Francisc Paloși – în condițiile în care până pe 28 ianuarie a.c., Ștefan Paloși a fost minor.

„Obiectul contractului îl reprezintă finanțarea de către autoritatea finanțatoare din fondurile destinate pentru activitățile de sport cuprinse în bugetul județean, a activităților pe care beneficiarul le va desfășura în cadrul proiectului, în vederea atingerii obiectivelor acestuia stipulate în cererea de finanțare”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

Iar, dacă este să apreciem după prestanțele tânărului Ștefan Paloși, tenisul constănțean naște campioni! Situat pe locul I la nivel național, la categoria 18 ani, și aproape de TOP 20, la cel mondial, Ștefan Paloși a avut o prestație impresionantă anul trecut. În iunie 2017, a participat la turneul Allianz Kundler German Juniors – Berlin, unde a ajuns până în finală, dar a fost înfrânt de un sportiv german, Rudolf Molleker. A mai obținut trofee la turnele din Ungaria și Mexic.

Notabilă este și prezența la turnelul US Open, unde, însă, a fost eliminat în calificări, la o diferență de doar trei puncte de ultimul calificat. În luna decembrie 2017, a participat la turneele de juniori Eddie Herr și Orange Bowl, unde a făcut o impresie frumoasă, în primul ajungând până în semifinală.

Se impune menționat că Ștefan Paloși este nepotul lui Francisc Paloși, fost consul onorific al Republicii Ungariei la Constanța, fost președinte al UDMR, filiala sud-est, membru marcant al comunității maghiare din Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii care vor sa fie ajutati, ar trebui sa isi bata capul sa faca proiecte si sa le si depuna.... asa ca nu mai asteptati sa vina ceva fara munca..... asa sa latrammm incontinuu stim totiii.....
0
0
Nu mai primeste spagi taticutul, acum primeste donatii copilul.
2
1
mai sunt si alti constanteni jucatori de tenis care insa nu au beneficiat de sustinere deoarece nu au pile, relatii. La Cupa Davis , saptamana trecuta, din lot a facut parte si A.B., constantean , dar fara relatii si sustinere decat din partea parintilor. Pacat
4
0
cati copii talentati beneficiaza de sponsorizarea CJ? rusine! cu acesti bani mai bine construiesc sali de sport
5
0
Non profit?! Realy
3
2
Bravo lui . success in continuare
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212