REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Terasă din Eforie, închisă de inspectorii ANPC. Dunca: „Este bătaie de jos la adresa turiștilor”

Terasă din Eforie, închisă de inspectorii ANPC. Dunca: „Este bătaie de jos la adresa turiștilor”

Replica API 11 iulie 2015 | 00:54 214

A fost amendată și în 2011 şi funcţiona fără autorizaţie

A fost amendată și în 2011 şi funcţiona fără autorizaţie

Marius Dunca

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Marius Dunca, se află pe litoralul românesc pentru a lua la puricat unitățile de alimentație publică. Dunca a ajuns la Eforie Sud, iar prima oprire a fost o autoservire de pe plajă. Inspectorii au constat că reprezentanții unității au pus viața consumatorilor în pericol, cu preparate ce aveau să ajungă pe masa lor. Cârnați expirați, sarmale mucegăite și produse neetichetate, sunt câteva dintre neregulile constatate. Autoservirea a fost închisă și va fi amendată.

Va fi lăsat deschis doar barul societății. Marius Dunca a declarat: „Este bătaie de jos la adresa turiștilor . Autoservirea funcționa fără autorizație”. Culmea este faptul că, și în anul 2011, inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au trecut pragul acestei unități. Ce credeți că au constatat? Chifle mucegăite, sandwich-uri cu muşte pe ele și hamsii prăjite în ulei rânced.

În blocul alimentar au fost găsite preparate culinare preparate cu o zi în urmă. Totodată, s-a constatat folosirea de vase cu smalţul degradat, lucru care nu este permis într-o bucătărie. Au mai fost depistate abateri de informare, etichetare la produselor, precum şi nemenţionarea denumirii produselor şi a gramajelor acestora. Pentru deficienţele constatate s-a decis ca unitatea să primească amendă între 3.000 şi 30.000 lei şi s-a dispus măsura complementară de oprire de la utilizare a produselor culinare preparate cu o zi în urmă.

Terasa aparţine societăţii SC Autotrans NS Impex SRL din Bucureşti. De precizat faptul că o altă terasă verificată anul trecut și, ulterior, închisă pentru nereguli, la controlul de vineri inspectorii nu au putut decât să felicite reprezentanții unității pentru respectarea normelor în vigoare. Deci, se poate! „Am avut marea bucurie să constat că o terasă închisă anul trecut, în acest an, respectă toate regulile și este cea mai frumoasă!

Litoralul românesc poate să ofere servicii de calitate, în deplină siguranță pentru consumatori“, a spus președintele ANPC, Marius Dunca. „În total, inspectorii au verificat, vineri, patru unități de alimentație publică, unde au găsit produse cu termen de valabilitate greșit, nu s-au respectat condițiile de depozitare. S-au aplicat amenzi în valoare de 15.000 lei“, a precizat Lucian Lungoci, inspectorul șef al OJPC Constanța.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108