REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Terasele de fiţe din centru îşi trimit clienţii să-şi facă nevoile la WC-ul de peste drum

Terasele de fiţe din centru îşi trimit clienţii să-şi facă nevoile la WC-ul de peste drum

Replica API 5 iulie 2012 | 00:00 173

Dacă vrei fiţă, asigură-te că ai vezică bună!

Dacă vrei fiţă, asigură-te că ai vezică bună!

Trotuarele din centrul urbei, numită şi Constanţa, au fost acaparate de terase, care mai de care cu nume mai răsunător, demne de a gâdila orgoliile adolescenţilor din ziua de azi, dar nu numai. Însă, ceea ce se vrea a fi "de fiţe" lasă mult de dorit la capitolul atenţie acordată clienţilor. Mai precis, în momentul în care cineva are nevoie la toaletă, este trimis peste drum, unde, surpriză: este închis!

Anumite localuri din Constanţa nu dau doi bani pe confortul clienţilor. Pe principiul "banul să iasă", tot mai multe terase ignoră pur şi simplu faptul că ar trebui să amenajeze şi un grup sanitar în cadrul incintei. Acesta este şi cazul câtorva terase care au răsărit în mijlocul trotuarului, în zona din vecinătatea Prefecturii Constanţa. Arată frumos, nimic de zis, numai că au "uitat" de amenajarea unui spaţiu numit WC. În asemenea condiţii, au apărut şi primele plângeri din partea clienţilor, în momentul în care nevoile fiziologice şi-au cerut dreptul, iar răspunsul angajaţilor a fost: "mergeţi peste drum". Toate bune şi frumoase, clientul a traversat strada, neputând sta la discuţii contradictorii în acele momente, însă surpriză: localul de peste drum era închis, fata de acolo avea niţică treabă şi a încuiat uşa în urma sa. "Mai aşteptaţi, trebuie să vină ea în cele din urmă", se auzi o voce din "vecini". Cu catrafusele într-o parte şi cu vezica plină în alta, clientul care a îndrăznit să bea un suc în aer liber trebuie să aştepte cu dinţii încleştaţi şi abdomenul încordat până când cineva îşi va face milă să-l găzduiască pentru câteva momente. Cam aceasta este atmosfera din inima urbei, unde terasele de fiţe îşi trimit clienţii la "Cucuiata din Deal" pentru a face rost de un grup sanitar, închis şi acela. Soluţia? Bate la uşa următoare şi tot aşa. Şi totuşi acestea funcţionează ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, în centrul oraşului, ba mai mult decât atât, în mijlocul trotuarului. Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa susţine că autorizaţiile de funcţionare ale respectivelor terase au fost eliberate de către autoritatea publică locală, în baza unei declaraţii pe propria răspundere a beneficiarului, a patronului. În ceea ce priveşte Primăria Constanţa, şeful Corpului de Control, Ionuţ Pripiş, susţine că grupul sanitar nu ţine de domeniul acestuia. "Au autorizaţie de funcţionare, au închiriat domeniul public, dacă nu au grup sanitar, adresaţi-vă Direcţiei de Sănătate Publică. Eu nu mă ocup de WC-uri, eu încasez taxa de ocupare a domeniului public. De chestiunile de sănătate, igienă, se ocupă alţii, care au făcut studii, sunt doctori, doctori veterinari şi aşa mai departe. Eu sunt inginer", a declarat, pentru "Replica", Ionuţ Pripiş, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108