REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Terenul din Mamaia pe care este amplasată vila lui Mazăre ajunge înapoi la stat

Terenul din Mamaia pe care este amplasată vila lui Mazăre ajunge înapoi la stat

Replica API 9 februarie 2019 | 00:31 3938

Locuința lui Radu Mazăre, situată pe malul lacului Siutghiol, imobil care a găzduit, de-a lungul timpul, mai mulți ziariști ori televiziuni care au scos în evidență luxul în care se scălda fostul edil al Constanței, este construită pe terenul însușit din retrocedări. Radu Mazăre declara, în urmă cu câțiva ani, că respectiva vila nu este a lui, personal, ci locuiește cu chirie. Mazăre a venit cu câteva modificări la palat, printre care și construirea unui minidebarcader. Fostul edil locuia în gradiosul palat pentru contra sumei de 2000 de euro/lunar.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, prin hotărârea de condamnare a lui Radu Mazăre (9 ani de închisoare) și a altor foști angajați din primărie, ca Statul Român să recupereze terenurile retrocedate, printre care și cel pe care s-a ridicat faimoasa Vila Marina. ”Constată că terenurile cu privire la care s-a intabulat dreptul de proprietate, prin încheierile nr. 21282 din 07 iunie 2006 şi nr. 20992 din 07 iunie 2006 ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, în favoarea Municipiului Constanţa, aparţin domeniului public al Statului Român, urmând ca Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de reprezentant, să facă demersurile necesare pentru a intra în posesia acestor bunuri imobile. În baza art. 397 alin. (3) C.pr.pen. raportat la art. 256 C.pr.pen. şi art. 25 alin. (3) C.pr.pen. dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii următoarelor terenuri în domeniul public al statului sau, după caz, în domeniul public ori privat al Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Constanţa: terenul intravilan, în suprafaţă de 4.406,58 mp, situat în Staţiunea Mamaia, zona „Căpitănie - Vila Marina", pe malul Lacului Sutghiol, nr. cadastral 325/1, intabulat în CF nr. 48234, rezultat din dezmembrarea lotului cu nr. cadastral 325, în suprafaţă de 8.307,80 mp, intabulat în CF nr. 31160; - terenul intravilan, în suprafaţă de 3.901,20 mp, situat în Staţiunea Mamaia, zona „Căpitănie - Vila Marina", pe malul Lacului Sutghiol, Nr. cadastral 325/, intabulat în CF nr. 48235, rezultat din dezmembrarea lotului cu nr. cadastral 325, în suprafaţă de 8.307,80 mp. intabulat în CF nr.35713, în care a fost transnotat din CF nr. 31160”, se arată în decizia instanței. Până atunci, terenul rămâne sub sechestru.

Proprietatea lui Mazăre arată ca o fortăreaţă și a stârnit invidia multora. Este înconjurată cu un gard din beton înalt de doi metri. Casa este dotată cu sistem de supraveghere video cu zeci de camere, curtea este imensă, cu mult spațiu verde,

Fostul primar avea o încăpere pentru sporturile nautice, dotată cu un minidebarcader, dar şi una pentru sporturile de iarnă cu care, nu o dată, s-a lăudat la televizor. Pe terenul retrocedat au fost construite două vile. Într-una locuia Radu Mazăre, iar în cealaltă fratele şi mama acestuia.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/definitiv-mazare-condamnat-la-9-ani-de-inchisoare-cu-executare-381336/

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziaristi de doi lei ce ieri stateau cu mana intinsa la pomana lui Mazare. Sa vedem cine are curaj sa sape mai adanc in istoria acestui teren si cum a ajuns in buzunarul lui Mazare. Cladirile au fost reamenajate dar ele au existat si inainte de 89. Au fost in proprietatea statului, ultimul locatar generalul de securitate Marina, fostul primsecretar de partid al judetului. Cum a ajuns in posesia lui Mazare. Astept un articol al unui ziarist curajos.
2
0
- seful psdmuistilor - si Camerei Derutatilor infractorul ciorditor de la gura copiilor sarmani din Teleorman, DRACnea - o analfabeta in fruntea guvernului Toanta Dancila care nu e in stare sa citeasca pe litere - un hot si infractor cu tablouri expuse in cimitir Valcov - un crai batran anchetat si el de DNA , Tarliceanu prezentator de chiloti Elenei Ceausescu - un abject la justitie, Slugarel, care n-a facut altceva de cand e ministru in afara de a se da cu curul de pamant sa-l scape de puscarie pe penalul DRACnea. - CCR ajunsa anexa a psdmuistilor, slugarnica si condusa de o relicva comunis
7
0
Bani sunt ascunsi la Popisteanu si Pintilie de la Margot,numai aia sunt mana in mana cu Martin si alti tradatori de tara
3
0
Zelca- cum dracu multi ospatari si sefi de restaurante din perioada comunista sau hamali de butelii au ajuns mari oameni de afaceri dupa '90 ????????
3
0
Si la urma urmei pe ce nume era terenul si constructia ? Ca pe numele hotului mazare nu era ! Muie cu cacat justitiei de cacat !!! Muie dragnea maledivu vitamina d, muie pesede !!!
3
0
Un sigur off am,sa te vad la puscarie si pe tn Fagadau,un oras turistic cu atat potrntial arata ca o mahala,asa inculti sunt constantenii de ati votat un om atat de incult
6
0
Puneti o femeie batrana pe calea pribegiei. Cu bocceaua in spate o sa intrebe din trib in trib "l-ati vazut pe Radu mami" in tot Madagascarul. Ca adi dat-o afara din casuta facuta de fi-su pentru batranetile ei. Proahahahaha...
6
0
Zelca a tot fost verificat si a tot demonstrat cum a facut banii, conteaza ca a fost ospatar sau ce a fost? Conteaza ca a muncit. Apropo...tu ce-ai fost? Avorton?
3
3
De la ma-ta provin banii. A scos-o pe ma-ta la produs.
3
4
Toti machedonii la puscarie curand. Au facut kkt in mamaia nord. Dezvoltatorii lui kkt. Babu un gunoi si costica un afemeiat.
8
3
Sa fie luat la bani marunti si ZELCA Costica, din simplu ospatar a construit atatea unitati locative in Constanta. Sa se descopere de catre organele abilitate de unde provin toti acesti bani : contrabanda cu motorina, droguri sau evaziune fiscala
15
2
tot ce a dat mazare in mamaia a fost abuziv sa se confiste sa ajunga la stat de unde au fost furate
19
0
Nu ne stresam deloc --stie primaria ce face il da la altul totdin gasca lor --sau poate unui amarit cu 10 copii ?
16
1
Despina George afara din vila
26
1
Demolati toate constructiile facute direct pe plajele jud Constanta. Din Navodari si pana-n Vama Veche au construit smecherii direct pe nisipul marii si LEGEA nu dadea voie! Plaja este obiectiv turistic de interes national, din ce in ce mai ingusta prin inaintarea apei..Cine a autorizat sa fie trasi la raspundere si cine a construit stiau ca fac un lucru NELEGAL. Au marcat banu..si-au construit in dispretul urbei.
39
1
Urmeaza inca unu cu un comision urias de care DNA a aflat.....
25
0
Si la doamnele de la CADASTRU - trebuie facuta ORDINE.
48
1
Terenul e al statului, dar constructia?Are toate documentele legale, daca nu, la pamant cu ea.Asa cum se procedeaza cu altii si cum spune legea.
46
0
si nimeni nu zice nimic de Husein Ozghen, atata timp cat Fagadau e la butoane si Tzutzu e la CJC, .........pai tot ce s-a furat este pe numele acestuia, in pamanturi, imobile, hoteluri, si smenariile care le face zi de zi
36
0
Dar restu de blocuri si hoteluri din mamaia ? Peste cati ani ?
50
1
Si finantele poate se misca mai repejor nu vreo 10 ani ca in ast timp se pot schimba legile si devine ca mazare a fost persecutat si condamnat politic face reabilitare si statul sa-i dea si daune morale asa ca nu trageti de timp!
49
4
Urmeaza procesul Babu-fagadau.La sentinte mai mari!
58
2
ii sugeti lemurul
5
47
Dar cu blocurile construite pe malul lacului in Mamaia cum ramane? Alea nu au fost construite tot pe terenuri retrocedate ilegal?!
79
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218