REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Teroare pentru locuitorii din Compozitori: „Pe lângă moloz, buruiana creşte cât gardul!”

Teroare pentru locuitorii din Compozitori: „Pe lângă moloz, buruiana creşte cât gardul!”

Replica API 23 februarie 2017 | 00:17 230

Locuitorii de pe strada Constantin Bobescu din municipiul Constanţa (cartierul Compozitori) au ajuns la limita răbdării. Aceştia susţin că proprietarul unui teren intravilan a lăsat o mizerie de nedescris în acel spaţiu, printre acestea numărându-se materiale de construcţie, moloz şi alte gunoaie. Pe lângă aspectul care lasă de dorit, aceştia menţionează că sănătatea lor le este pusă în pericol. Una dintre locuitoarele blocului de lângă acest teren, trecută deja prin situaţia în care vara, la 40 de grade, gunoiul şi buruienile din imediata vecinătate i-au anulat şansa de a deschide geamul apartamentului, a sesizat primăria, cerând să fie luate măsuri.

“Vă sesizez în privința sancționării unui proprietar în ceea ce privește curățenia unui teren intravilan care se află pe str Constantin Bobescu nr.46. Pe lângă moloz, materiale de construcție și multe alte mizerii,vara buruiana și ambrozia cresc cât gardul și ne afectează sănătatea.”, a declarat Bododel Melania. Aceasta spune ca a sesizat autoritățile locale vorbind în numele celor 20 de familii care locuiesc în blocul de lângă terenul respective. Se pare că pe lângă neplăcerea vizuală, prin faptul că atunci când privesc pe geam privesc… gunoiul, locuitorii apartamentelor care au vedere la acel teren precizând în nenumărate rânduri că nu pot deschide nici geamul vara din cauza mirosului groaznic pe care îl emană gunoaiele aruncate în combinație cu ierburile crescute destul de mult. “Este vorba de un teren între blocuri, în cartierul Compozitori, Energia... dar mai sunt și alte terenuri în situația asta, în acest cartier. Aici vara e focar de infecție... cresc buruienile cât gardul și toate mizeriile aruncate prind miros de nu putem deschide fereastra. Suntem în jur de 20 de familii afectate de această problemă.”, a declarat pentru Replica de Constanța, Melania B., locuitoare a unui apartament situat în blocul de lângă terenul cu pricina.

Legea îi pedepsește cu o amendă pe măsură

Cel care deține o proprietate este obligat să își întrețină terenul prin tăierea buruienilor și curățarea deșeurilor. Conform HCLM 138/2013 este amendat proprietarul care deține sau depozitează în suprafață locativă sau în curți, imobile, spații comune sau în orice alte locuri în care este afectată siguranța sau buna vecinătate, a oricăror materiale, bunuri sau substanțe care sunt inflamabile sau urât mirositoare. În caz contrar, acesta riscă o amendă cuprinsă între 400-800 lei pentru persoanele fizice și între 500 – 1.000 lei pentru persoanele juridice.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ha ha ha ! E corect ce spune tanti! Care este agent imobiliar, daca are gunoiu in fata, oare cum isi mai vinde cutiile de chibrit la preturi supra apreciate tinerilor fraieri din Constanta ....
4
0
Sa aduci romini acilia fagadau iai pe totii si dane noua la centru sa plibam caiii
6
0
TEROARE s. f. Groaza, spaima, frica provocata intentionat prin amenintari sau prin alte mijloace de intimidare sau de timorare. Asuprire bazata pe intimidare, timorare, amenintare.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108