REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Theodor Stolojan: Sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine

Theodor Stolojan: Sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine

Replica API 22 februarie 2021 | 00:32 2072

Fostul premier Theodor Stolojan cataloghează drept „anomalii” unele sporuri pe care le primesc angajaţii din sistemul public, el arătând că există sporuri care trebuiau tăiate astăzi şi sporuri care trebuie „gândite”. Stolojan susţine că le-a transmis colegilor săi din PNL că sporuri precum cel de confidenţialitate, unde beneficiarii asta trebuie să facă, să-şi „ţină gura” sau de doctorat, ar trebui eliminate „fără prea multă gândire”.

„Eu le-am spus şi o să le mai spun la colegii mei: sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine. Astăzi. Spor de confidenţiale, când slujba ta, să zicem, de judecător, de procuror, de militar, de poliţist sau ştiu eu cine mai primesc asemenea sporuri de confidenţialitate asta-ţi cere: să-ţi ţii gura? Şi aş înlocui sporul de confidenţialitate cu măsuri sancţionatorii severe dacă încalci această cerinţă a muncii tale. Nu mai vorbesc de, iată, spor de doctorat. Hai să fim foarte clari aici: există cerinţe de muncă ale jobului, pentru profesori universitari, conferenţiari, rectori, cercetători la care slujba lor le cere să-şi dea doctoratul, să se perfecţioneze, să fie creativi. Restul, care vor să-şi facă doctorate, sigur că nu-i opreşte nimeni, dar nu mă apuc să dau spor de doctorat. Şi sunt multe asemenea sporuri care puteau fi oprite fără niciun fel de prea multă gândire. Ele sunt consecinţa politicianismului abuziv din România şi presiunii sindicale”, a declarat Theodor Stolojan duminică, la Digi 24.

Acesta a precizat că, pe de altă parte, există „sporuri care trebuie gândite”, cum ar fi sporul de condiţii vătămătoare. El a dat exemplul sporului de tunel de care beneficiază majoritatea salariaţilor din Metrorex, deşi doar unii dintre aceşti beneficiari lucrează în tunel.

Fostul prim ministru crede că nicio formaţiune aflată la guvernare nu va mai proceda la tăieri din salariile bugetarilor sau din pensii.

„Niciun partid politic în România nu va mai tăia salarii şi pensii după experienţa Partidului Democrat Liberal. Ar trebui să fii aşa, într-o situaţie cu totul catastrofală ca să faci aşa ceva. A învăţat lecţia, cred, fiecare partid şi nu va mai face nimeni aşa ceva”, a adăugat Theodor Stolojan, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
wwwoooowww, zombi ?
1
0
intrebarea corecta este cu ce l-a santajat basescu nu cu ce l-a convins
3
0
,, Draga Stolo'' eternizat in parlamentul european ,cu salariu si pensie babane, e chemat sa-si dea cu paretea in orice dar nimeni nu-l intreba ce pensie are! Nu cred ca ate ca amaritii de rind 1500!
4
0
un tampit care a fost in "frunte", primeste o pensie babana si acum da sfaturi cum trebuie sa traiasca o jumatate din tara facand foamea pentru ca el si ceilalti ca el sa-si primeasca tainul. Mars acasa javra...
5
0
Ia de la un pesedist : lua-mi-ai sporuuuuu!
3
0
nu trebuia sa ii cedezi locul lui basescu cu ce te a convins acum toti veniti cu sfaturi , in privinta sporului de doctorat si confidentialitate ai dreptate
5
1
stolo si-a lasat secretara ministru la munca, proasta aia de Turcan este "creatia" lui
12
0
cum ma, spor de tunel? marinarii au cumva spor de apa de mare ? e strigator la cer cum a facut psd, partidul hotilor, legea salarizarii!
10
10
este vedeta tuturor televiziunilor...este chemat sa-si dea cu parerea in domeniul PENSIILOR AMARATE..niciun comentator tv, n-a avut curajul sa-l intrebe..DLE STOLOJAN..DTA CE PENSIE INCASEZI???de le stii pe toate..de ce n-aveti curajul sa-i adresati o asemenea intrebare???va este frica de raspuns???
11
3
Creatura asta ar trebui testata cu Carbon-14. Eu cred ca dateaza din epoca faraonilor....
13
2
cand sa termine mandatul de prim ministru declara public ca il doare in poola de romani ca el are postul asigurat la banca mondiala, post castigat asiduu probabil din punerea pe chituci a tarii!!!
14
2
Trebuie sa se dea si spor da kur.Adika cine o ia in buca sa fie protejat de noxe.
5
2
stolojan kkatu-le vei fii mentionat doar ca o mizerie in istorie.
17
2
Draga Stolo', ai ajuns un gunoi ordinar, invitat permanent la RomaniaTV!
21
2
Strigoiul asa din alte vremuri bantuie din televiziune in televiziune si improasca cu venin, in timp ce incaseaza de la UE si va avea in plus si pensie de europarlamentar. Dar...cine l-a votat, sa se uite in gura formolizatului asta.
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212