REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Romii care locuiesc ILEGAL pe Valea Portului şi răscolesc gunoaiele FAC AFACERI cu angajaţii firmelor de reciclare!

Romii care locuiesc ILEGAL pe Valea Portului şi răscolesc gunoaiele FAC AFACERI cu angajaţii firmelor de reciclare!

Replica API 30 aprilie 2018 | 13:30 388

FOTO! S-au târguit până i-a prins Poliţia!

FOTO! S-au târguit până i-a prins Poliţia!

Scenarii rupte din filme! Valea Portului din Constanța, la Poarta 5, a ajuns cunoscută pentru oamenii legii din cauza migrației dese a populației nomade. Nu vorbim aici de vreo lecție de istorie, ci de romii care vin și pleacă, în funcție de cum îi gonesc polițiștii de fiecare dată. Aceștia ridică locuințe improvizate din carton și lemn, polițiștii locali vin și îi amendează, firma de salubritate igienizează zona, dar în câteva zile vin alții. Un locuitor din zonă a surprins o scenă incredibilă cu o astfel de familie de țigani, care se târguia cu firma care se ocupă de reciclarea pet-urilor, moment în care au fost întrerupți de polițiști.

Zona Far din Constanța, Poarta 5. Vineri dimineață, un grup de persoane de etnie romă cărau saci de pet-uri adunate de prin ghenele de gunoi din municipiu. Este cunoscut peisajul prin care scormonitorii de gunoaie se aruncă cu totul în ghenele respective pentru a selecta pet-uri pentru reciclat. Dar nu se obosesc de fiecare dată să se care cu ele până la centru, căci firma de reciclat vine singură cu mașina, parcă ştiind „mișcările” populației care locuiește pe valea portului.

Începe negocierea pentru plastice, asta până când își face apariția o mașină de poliție. Reprezentantul de la firma de reciclare a plecat de îndată, iar țiganii au rămas să se certe cu oamenii legii. Aceștia au văzut că au locuințe improvizate și au discutat, amendat și plecat. A doua zi tabăra dispăruse. „Dar mă aștept oricând să vină alții, apoi alții... ca de fiecare dată. Am vederea fix peste ei și văd în fiecare zi mișcare. Deja dădeau unii târcoale”, a spus cetățeanul indignat.

Zeci de acțiuni au întreprins polițiștii locali și administrația locală pentru a combate scormonitul în gunoaie, însă nici cei fără un acoperiș deasupra capului nu se lasă mai prejos și continuă să își câștige existența din deșeurile menajere.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt machedon si caut rumani sa munceasca ca sclaveti si rumance sa taca paca cu ele sa le dea Nazau sanatate la machedoni ca e oameni de onoare in tot portu se stie e profesionisti si a scos multe firme din necazuri.
1
1
Autoritatile locale nu reprezinta o piedica in calea gruparilor infractionale tiganesti, mai degraba ofera protectie electoratului PSD.
18
1
In imagini e o masina de la politia nationala , nu de la locala.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108