REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ţiganii şi-au deschis un cazinou ilegal, la doi paşi de Jandarmerie şi Poliţia Rutieră Constanţa

Ţiganii şi-au deschis un cazinou ilegal, la doi paşi de Jandarmerie şi Poliţia Rutieră Constanţa

Replica API 12 iunie 2014 | 00:00 474

Noaptea, maşinile gamblerilor aproape că blochează bulevardul Brătianu

Noaptea, maşinile gamblerilor aproape că blochează bulevardul Brătianu

De câteva săptămâni, Constanţa se poate lăuda cu un nou cazinou, care funcţionează pe Bulevardul I.C. Brătianu nr. 230, la doi paşi de sediile Jandarmeriei şi Poliţiei Rutiere. Toate bune şi frumoase, numai că jocurile de noroc practicate aici sunt ilegale. Aparent, la adresa menţionată funcţionează un local de gen struţo- cămilă, botezat "La stradă", la care găseşti un atât un fast food, cât şi un cafe bar, proprietarii oferind în plus clienţilor şi posibilitatea de a juca remi, precum şi internet wi-fi, după cum se vede scris la intrare. Altfel spus, dacă tot bagi o şaorma, în timp ce-ţi bei cafeaua cu ţigara de dimineaţă, merge şi un rummy mic cu prietenii, să ajute la digestie. Problema e că respectivele jocuri de remi nu sunt practicate de plăcere de elevii Şcolii 31, de peste drum, ori de vreun client plictisit, ci de zeci de ţigani, care se adună noapte de noapte "La Stradă" şi joacă pe bani mulţi. Şi nu numai remi, ci şi table, pocher, barbut, cam tot ce ştie interlopul constănţean care se respectă.

Aşa se face că, în fiecare zi, cel puţin 10 maşini se adună în faţa aşa zisului fast food, aproape de miezul nopţii, iar localul este înţesat de grupuri stilate de cefe late. Spre dimineaţă, unii pleacă acasă mai bogaţi, alţii mai săraci, depinde cum le-a mers şaorma, că doar oamenii au stat, toată noaptea, să savureze una mare cu de toate şi un suculeţ cu paiul, discutând despre perspectivele economiei europene în contextul răcirii relaţiilor cu Rusia, desigur, şi n-au jucat zeci de mii de lei într-un cazinou ilegal de lângă Jandarmerie şi Poliţia Rutieră, c-aşa ceva e imposibil. În timp zilei, fast-food-ul este pustiu, cefele din meniu făcându-şi apariţia doar după căderea întunericului. Şi, ne reiterăm convingerea că se adună cu zecile, noapte de noapte, doar pentru că aici se face cel mai gustos sandviş din oraş, în nici un caz pentru a juca remi şi table pe bani. Anul trecut, în locul actualului stabiliment era Patiserie Covrigărie Braşoveanu, iar clădirea în care funcţionează cazinoul ilegal al ţiganilor de pe Brătianu este sediul social a cinci firme. Patru dintre acestea - Elian Vincom SRL, Electromar Prod - Com SRL, Stelar Com SRL şi Sebian Bolo - sunt, cel mai probabil, firme fantomă folosite de evazionişti, fiind ba în faliment, ba cu activitatea suspendată ori fără nici un fel de activitate. Singura care funcţionează este Gyna Criram SRL, cu domeniu de activitate comerţ cu amănuntul de produse alimentare, deţinută de soţii Norica şi Gigi Bratu, ambii de 42 de ani, cu domiciliul declarat la aceeaşi adresă, I.C. Brătianu nr. 230, aceştia fiind, cel mai probabil, şi proprietarii clădirii.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108