REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tinerii din România salută adoptarea legii voluntariatului

Tinerii din România salută adoptarea legii voluntariatului

Replica API 30 mai 2014 | 00:00 166

Asociaţia Tinerilor pentru România salută legea adoptată miercuri, 28 mai, în Parlamentul României, conform căreia activitatea de voluntariat va fi recunoscută ca experienţă profesională. Contractul de voluntariat reprezintă convenţia încheiată între un tânăr voluntar şi un ONG sau altă instituţie, în temeiul careia prima parte se obligă să presteze o activitate de interes public, fără a fi remunerată, iar cea de-a doua se obligă să ofere o activitate adecvată solicitării sau pregătirii voluntarului. De asemenea, organizaţia gazdă va elibera voluntarului un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate, iar activitatea întreprinsă va fi recunoscută ca experienţă profesională. "Ceea ce a făcut astăzi Parlamentul este un act de normalitate. În ţările occidentale un asemenea act normativ se aplică de foarte mulţi ani, iar tinerii nu au întâmpinat dificultăţi la angajare din cauza lipsei experienţei. Un tânăr, după absolvire sau chiar în timpul anilor de studii, este normal să înceapă de undeva, iar voluntariatul reprezintă primul şi cel mai important pas pentru dezvoltarea lui profesională", afirmă drd. Tănase Tasenţe, vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Tinerilor pentru România.

"Am aşteptat de ani de zile o astfel de lege. Le mulţumim parlamentarilor că au răspuns, în sfârşit, cererilor noastre repetate. Era indispensabilă o astfel de lege deoarece tinerii erau discriminaţi la angajare. Experienţa nu o câştigi numai atunci când eşti remunerat pentru munca prestată, ci şi pentru voluntariat", a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România. Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108